Őrület, de a megszokott gömbök helyett galuskába szaggattuk a túrógombócot

Egyszerű, mégis izgalmas újításokat vittünk a megszokott túrógombóc receptjébe. A gombócokat lecseréltük galuskára, a zsemlemorzsát pankóra, és még a porcukros feltét mellé is került valami...

A túrógombóc nehezen lehetne más nemzetiségű, mint magyar, hiszen az egyik legautentikusabb hozzávalónkat tartalmazza, a túrót. A túró egyébként superfoodnak, vagyis szuperételnek számít, hiszen friss, rengeteg fehérjét tartalmaz, magas a kalciumtartalma, natúr formában pedig alacsony a kalóriaszáma. Egy szóval, egy tökéletes aduász, nem mellesleg még finom is! Egyszerűen készíthetünk belőle édes vagy akár sós ételeket, hiszen a porcukor és a mazsola mellett jól áll neki bármilyen zöldfűszer, vagy akár hús is.

Mi ezúttal (természetesen) túrógombócot csináltunk belőle, de nem kerekded gömböket formáztunk, hanem galuskákat szaggattunk, ezt nézzétek!

Túrógombóc galuskába szaggatva - Recept a képre kattintva nyílik!

Gombóc helyett galuska!

A galuska elkészítése hihetetlen egyszerű folyamat, amihez mindössze két evőkanál szükséges. Természetesen választhatjuk a jól megszokott gombóc formát is, a hosszúkás dödölle azonban különlegesebb, elegánsabb külsőt nyújt.

Ez a külalak megoldást jelenthet azok számára is, akik a gombócot általában elméretezik, emiatt a közepe nem tud megfelelően átfőni. Mivel a galuska laposabb, ezért gyorsabban elkészül, ilyen probléma tehát nem adódik vele.

Túrógombóc galuskába szaggatva - Recept a képre kattintva nyílik!

Mivel tálaljuk?

A feltétként szolgáló porcukros tejföl különválaszthatatlan a túrógombóctól, hiszen ez teszi igazán teljessé a finomságot. Tartogatunk azonban még pár egyszerű ötletet, amivel seperc alatt feldobhatjuk a már megszokott ízeket. Ennek az egyik legkönnyebb formája, ha a porcukor mellett fahéjjal is meghintjük a galuskákat. Bármilyen olajos mag jól passzol a túróhoz, így a sütőben pirított mandulapehely biztos sikert arat mellette.

A darált dió szintén jó választás, ami még izgalmasabbá teszi a desszertet, főleg ha zsemlemorzsa helyett pankómorzsát választunk, és ehhez adjuk hozzá a diót.

'Túrógombóc galuskába szaggatva' - a teljes receptet küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek