Őrület, de a megszokott gömbök helyett galuskába szaggattuk a túrógombócot

Egyszerű, mégis izgalmas újításokat vittünk a megszokott túrógombóc receptjébe. A gombócokat lecseréltük galuskára, a zsemlemorzsát pankóra, és még a porcukros feltét mellé is került valami...

A túrógombóc nehezen lehetne más nemzetiségű, mint magyar, hiszen az egyik legautentikusabb hozzávalónkat tartalmazza, a túrót. A túró egyébként superfoodnak, vagyis szuperételnek számít, hiszen friss, rengeteg fehérjét tartalmaz, magas a kalciumtartalma, natúr formában pedig alacsony a kalóriaszáma. Egy szóval, egy tökéletes aduász, nem mellesleg még finom is! Egyszerűen készíthetünk belőle édes vagy akár sós ételeket, hiszen a porcukor és a mazsola mellett jól áll neki bármilyen zöldfűszer, vagy akár hús is.

Mi ezúttal (természetesen) túrógombócot csináltunk belőle, de nem kerekded gömböket formáztunk, hanem galuskákat szaggattunk, ezt nézzétek!

Túrógombóc galuskába szaggatva - Recept a képre kattintva nyílik!

Gombóc helyett galuska!

A galuska elkészítése hihetetlen egyszerű folyamat, amihez mindössze két evőkanál szükséges. Természetesen választhatjuk a jól megszokott gombóc formát is, a hosszúkás dödölle azonban különlegesebb, elegánsabb külsőt nyújt.

Ez a külalak megoldást jelenthet azok számára is, akik a gombócot általában elméretezik, emiatt a közepe nem tud megfelelően átfőni. Mivel a galuska laposabb, ezért gyorsabban elkészül, ilyen probléma tehát nem adódik vele.

Túrógombóc galuskába szaggatva - Recept a képre kattintva nyílik!

Mivel tálaljuk?

A feltétként szolgáló porcukros tejföl különválaszthatatlan a túrógombóctól, hiszen ez teszi igazán teljessé a finomságot. Tartogatunk azonban még pár egyszerű ötletet, amivel seperc alatt feldobhatjuk a már megszokott ízeket. Ennek az egyik legkönnyebb formája, ha a porcukor mellett fahéjjal is meghintjük a galuskákat. Bármilyen olajos mag jól passzol a túróhoz, így a sütőben pirított mandulapehely biztos sikert arat mellette.

A darált dió szintén jó választás, ami még izgalmasabbá teszi a desszertet, főleg ha zsemlemorzsa helyett pankómorzsát választunk, és ehhez adjuk hozzá a diót.

'Túrógombóc galuskába szaggatva' - a teljes receptet küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...