Őrület, de a megszokott gömbök helyett galuskába szaggattuk a túrógombócot

Egyszerű, mégis izgalmas újításokat vittünk a megszokott túrógombóc receptjébe. A gombócokat lecseréltük galuskára, a zsemlemorzsát pankóra, és még a porcukros feltét mellé is került valami...

A túrógombóc nehezen lehetne más nemzetiségű, mint magyar, hiszen az egyik legautentikusabb hozzávalónkat tartalmazza, a túrót. A túró egyébként superfoodnak, vagyis szuperételnek számít, hiszen friss, rengeteg fehérjét tartalmaz, magas a kalciumtartalma, natúr formában pedig alacsony a kalóriaszáma. Egy szóval, egy tökéletes aduász, nem mellesleg még finom is! Egyszerűen készíthetünk belőle édes vagy akár sós ételeket, hiszen a porcukor és a mazsola mellett jól áll neki bármilyen zöldfűszer, vagy akár hús is.

Mi ezúttal (természetesen) túrógombócot csináltunk belőle, de nem kerekded gömböket formáztunk, hanem galuskákat szaggattunk, ezt nézzétek!

Túrógombóc galuskába szaggatva - Recept a képre kattintva nyílik!

Gombóc helyett galuska!

A galuska elkészítése hihetetlen egyszerű folyamat, amihez mindössze két evőkanál szükséges. Természetesen választhatjuk a jól megszokott gombóc formát is, a hosszúkás dödölle azonban különlegesebb, elegánsabb külsőt nyújt.

Ez a külalak megoldást jelenthet azok számára is, akik a gombócot általában elméretezik, emiatt a közepe nem tud megfelelően átfőni. Mivel a galuska laposabb, ezért gyorsabban elkészül, ilyen probléma tehát nem adódik vele.

Túrógombóc galuskába szaggatva - Recept a képre kattintva nyílik!

Mivel tálaljuk?

A feltétként szolgáló porcukros tejföl különválaszthatatlan a túrógombóctól, hiszen ez teszi igazán teljessé a finomságot. Tartogatunk azonban még pár egyszerű ötletet, amivel seperc alatt feldobhatjuk a már megszokott ízeket. Ennek az egyik legkönnyebb formája, ha a porcukor mellett fahéjjal is meghintjük a galuskákat. Bármilyen olajos mag jól passzol a túróhoz, így a sütőben pirított mandulapehely biztos sikert arat mellette.

A darált dió szintén jó választás, ami még izgalmasabbá teszi a desszertet, főleg ha zsemlemorzsa helyett pankómorzsát választunk, és ehhez adjuk hozzá a diót.

'Túrógombóc galuskába szaggatva' - a teljes receptet küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...