A túró rudi mennybe menetele, avagy RÁNTOTT TÚRÓ RUDI meglepi panírban

A túró rudit azt hiszem, nem kell bemutatni senkinek sem, mivel egy hungarikumnak aposztrofált nasiról van szó. Viszont kóstoltad már rántva? Kétlem!

A magyarok nem csak arról híresek, hogy a “hogyan készítsünk pörköltet” témakörben háborút is készek lennének kirobbantani, hanem arról is, hogy igazából mindent kirántanak. Mindent, de mindent.Mert a világ más tájain oké, hogy létezik kirántott hús, de ők itt kábé meg is állnak, míg mi pont ellenkezőleg. Ekkor kezdünk igazán belejönni a panírozásba.

Receptért klikk ide!

Múltkor a rántott koviubit is sikerült abszolválnom, és milyen finom is volt, szóval következő alkalommal senki meg se hökkent, mikor a túró rudi került szóba rántani való áldozatként.Nos, a helyzet az, hogy azóta ezen is túl vagyunk, megcsináltuk, és győzött!Az ízét illetően mondjuk eleve nem voltak kétségeim, sejthető volt, hogy finom lesz, de hogy állagra is ilyen átkozott zseni legyen, azt nem is reméltem.

A dologhoz egyébként szervesen hozzátartozik, hogy a panír nem holmi mezei típus volt, hiszen a zsemlemorzsát igazi régisulis detki KEKSZ helyettesítette!

Akik kóstolták, többen is egyfajta sült, csokis túrógombóchoz hasonlították, és teljesen igazuk van, szóval ha egy újabb furcsaságot szeretnél kipróbálni, ne legyél rest, és próbáld ki a rántott túró rudit, mert a végeredmény tényleg csúcs!Mit rántsak ki legközelebb? A széken kívül, természetesen! Segítsetek!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

ZSÍRZSÚR: amikor a klasszik hot dog a curry wurst-tal fuzionál

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...