Ha a magyar gasztronómia egy nagy háztartás lenne, akkor egészen biztosan lenne a kamrájában kolbász és szalonna, a szekrényében fűszerpaprika, a zöldséges kosarában hegyes erős és paradicsom, a hűtőjében pedig egy nagy zacskó túró. Ez a savanykás, utánozhatatlan textúrával rendelkező tejtermék tényleg sokunk kedvence, és talán ennek a legfőbb oka a sokszínű felhasználhatóság. Ugyanis a túróból szinte tényleg bármilyen ételt elkészíthetünk, és ezt most be is bizonyítja majd az alábbi cikk, amelyben talán kevésbé szokványos recepteket mutat be.
Nézd meg galériánkban az izgalmas túrós recepteket!
5 izgalmas recept, amit egy zacskó túróból készíthetsz
Túrós tészta „lasagne”:
Ha odavagyunk a klasszikus, magyaros tésztaételért, mindenképpen kóstoljuk meg lasagne formájában is. Persze nem egyszerűen arról van szó, hogy a kész, tejföllel és túróval összekevert nagykockát megsütjük egy edényben – ehhez a gazdag és laktató fogáshoz besamel is készül, hogy tényleg teljes legyen a fúzió. Vasárnapi ebédnek tökéletes választás, ITT a recept!
Strukli:
Ismét egy túrós tészta, ezúttal Horvátországból – a strukli nem más, mint egy lágy, túrós keverékkel megtöltött, majd kifőzött tésztabatyu. Elkészítése kicsit macerás, de mindenképpen egy nagy konyhai kaland: ha vevők vagyunk az ilyesmire, mindenképpen adjunk egy esélyt a receptnek. Receptért kattints IDE!
Túrós reggeli:
Nemcsak ebédre vagy vacsorára, de reggelire is kiváló választás a túró: fogyasszuk joghurttal krémesre keverve, majd magvakkal és friss (vagy fagyasztott) gyümölccsel színesítve. Persze igazából kerülhet a tetejére bármi, amire épp a gyomrunk vágyik: lekvár, méz, magvaj. Vagy sósan is fogyaszthatjuk, zöldségekkel, enyhén fűszerezve. ITT az alaprecept, alakítsuk kedvünkre!
Sós torta:
Sokak szerint a legjobb dolog, ami túróból készülhet, az a torta. Ebben van némi igazság, bár a „torta” fogalom néha elég korlátozó tud lenni. Mi van például a sós tortákkal? Ők nem kapnak helyet az asztalnál? Adjunk nekik is kibontakozási lehetőséget, íme, ITT egy kiváló recept!
Túrógolyó:
A legaranyosabb kis vendégvárók születhetnek, ha a túrót összekeverjük valamilyen krémsajttal, a masszát golyóbisokká formázzuk, majd fűszeres, zöldfűszeres vagy bármilyen kabátot adunk rájuk. Ha nem figyelünk, egy pillanat alatt elfogynak majd az asztalról. A recept ITT lapul.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a szokatlan, de isteni ötleteket is próbáld kis: