Egy túlsúlyos lány miért ne lehetne balett-táncos? Neki sikerült!

Valljuk be, meglepő, ha a 40 kg körüli, alultáplált balettos lányok között felbukkan egy finoman szólva is túlsúlyos lány - Lizzy mégis vállalja testét, mert imád táncolni.

Bár az alábbi videót még tavaly töltötte fel saját instagram oldalára a 15 éves Lizzy Howell, néhány megosztásnak és a Twitternek hála ma már a ducibb, testüket elfogadni nem tudó lányok/fiúk példaképe lett, több mint 40 ezer követővel. Bevallja, nem szereti, ha a 'plus-size' jelzővel illetik, szerinte ha minden gyakorlatot meg tud csinálni, amit a többiek, nem kéne külön kategóriába sorolni, csak mert túlsúlyos.

Lizzynek amúgy orvosai nem javasolják a táncot, mert komoly testi rendellenessége van (pseudotumor cerebri), ami többek közt azt jelenti, hogy túl sok folyadékot termel az agya. Ő ennek ellenére lelkes és imádja, amit csinál - sőt, mint mondja, a tánc segíti át azokon a nehezebb időszakokon, amiket betegsége is okoz. Lizzy egyébként ma már a különféle fogyatékkal küzdő táncosok nagykövete.

Nézzétek a videót :)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...