Túl sok a zsír a receptedben? Mától ez megváltozik!

Egy újabb funkcióval erősítjük egyes receptjeink energia- és tápanyagtartalmának hitelességét. Mától külön tölthető fel a bő zsírban sütéshez használt zsiradék!

A NoSalty Egészség és Fogyókúra rovataiban dietetikus- és edzőszakértők írásaival segítjük olvasóink egészségtudatos táplálkozását, életmódját.

A cikkeink mellett szolgáltatásainkkal is segítjük látogatóink egészséges döntéseit: receptjeinknél a „kalória-" ill. a „tápanyag"-fülre" kattintva elérhető azok energia- és tápanyagtartalma az egész receptre ill. egy adagjára vonatkoztatva. A „tápanyagfülön" részletesen megismerhetitek az étel fehérje-, zsír-, szénhidrát-, cukor-, koleszterin-, vitamin- és ásványianyag-tartalmát.

Újdonság a receptfeltöltésben - a sütőzsiradék!

Annak érdekében, hogy receptjeink energia- és tápanyagtartalma még hitelesebb legyen, a mai naptól a recept beküldésénél külön funkcióként elérhető a "Sütőzsiradék" megadása új recept feltöltése során.

A Sütőzsiradéknak azoknál a recepteknél van jelentősége, amelyeknél bő zsírban sütjük az ételeket: rántott, bundázott húsok, zöldségek, hal, húspogácsa, fasírozott, fánk, lángos, konfitált ételek stb.

Ezeknél az ételtípusoknál az étel készítéséhez sok zsiradékot használunk fel, amelyet azonban nem fogyasztunk el, hiszen csak kisütjük benne a rántott húst vagy a lángost, majd félretesszük. Ugyanakkor nem is lehet egy az egyben figyelmen kívül hagyni a zsiradékot, hiszen a bő zsírban sült ételek a kevés zsiradékban sült ételekhez viszonyítva nagyobb mennyiségű zsírt szívnak magukba a sütés során.

Ezt a problémát rendezi az új Sütőzsiradék funkció a receptfeltöltésnél. Az itt megadott zsiradékmennyiség (pl. fél liter olaj a hús sütéséhez vagy egy kg zsír a konfitáláshoz) nem egy az egyben, hanem csak részben kerül a kész étel energia- és zsírtartalmába beszámításra.

Olvastad már?

Te hallottál már a "clean eatingről"?

Hogy adhatom meg a sütőzsiradékot?

A recept beküldése során a 2. pontban adhatjátok meg a sütőzsiradék mennyiségét, a Sütőzsiradék funkciónál, a + új sütőzsiradék hozzáadása gombra kattintva (ld. ábra).

A recept beküldése során a + új sütőzsiradék hozzáadása gombra kattints!

Értelemszerűen ugyanezt a zsiradékmennyiséget a recept többi hozzávalója között már nem szükséges még egyszer feltüntetni.

A receptek oldalán a sütőzsiradékot az alábbi módon fogjátok megtalálni:

Használjátok új funkciónkat egészséggel!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...