Túl sok a zsír a receptedben? Mától ez megváltozik!

Egy újabb funkcióval erősítjük egyes receptjeink energia- és tápanyagtartalmának hitelességét. Mától külön tölthető fel a bő zsírban sütéshez használt zsiradék!

A NoSalty Egészség és Fogyókúra rovataiban dietetikus- és edzőszakértők írásaival segítjük olvasóink egészségtudatos táplálkozását, életmódját.

A cikkeink mellett szolgáltatásainkkal is segítjük látogatóink egészséges döntéseit: receptjeinknél a „kalória-" ill. a „tápanyag"-fülre" kattintva elérhető azok energia- és tápanyagtartalma az egész receptre ill. egy adagjára vonatkoztatva. A „tápanyagfülön" részletesen megismerhetitek az étel fehérje-, zsír-, szénhidrát-, cukor-, koleszterin-, vitamin- és ásványianyag-tartalmát.

Újdonság a receptfeltöltésben - a sütőzsiradék!

Annak érdekében, hogy receptjeink energia- és tápanyagtartalma még hitelesebb legyen, a mai naptól a recept beküldésénél külön funkcióként elérhető a "Sütőzsiradék" megadása új recept feltöltése során.

A Sütőzsiradéknak azoknál a recepteknél van jelentősége, amelyeknél bő zsírban sütjük az ételeket: rántott, bundázott húsok, zöldségek, hal, húspogácsa, fasírozott, fánk, lángos, konfitált ételek stb.

Ezeknél az ételtípusoknál az étel készítéséhez sok zsiradékot használunk fel, amelyet azonban nem fogyasztunk el, hiszen csak kisütjük benne a rántott húst vagy a lángost, majd félretesszük. Ugyanakkor nem is lehet egy az egyben figyelmen kívül hagyni a zsiradékot, hiszen a bő zsírban sült ételek a kevés zsiradékban sült ételekhez viszonyítva nagyobb mennyiségű zsírt szívnak magukba a sütés során.

Ezt a problémát rendezi az új Sütőzsiradék funkció a receptfeltöltésnél. Az itt megadott zsiradékmennyiség (pl. fél liter olaj a hús sütéséhez vagy egy kg zsír a konfitáláshoz) nem egy az egyben, hanem csak részben kerül a kész étel energia- és zsírtartalmába beszámításra.

Olvastad már?

Te hallottál már a "clean eatingről"?

Hogy adhatom meg a sütőzsiradékot?

A recept beküldése során a 2. pontban adhatjátok meg a sütőzsiradék mennyiségét, a Sütőzsiradék funkciónál, a + új sütőzsiradék hozzáadása gombra kattintva (ld. ábra).

A recept beküldése során a + új sütőzsiradék hozzáadása gombra kattints!

Értelemszerűen ugyanezt a zsiradékmennyiséget a recept többi hozzávalója között már nem szükséges még egyszer feltüntetni.

A receptek oldalán a sütőzsiradékot az alábbi módon fogjátok megtalálni:

Használjátok új funkciónkat egészséggel!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...