Ezt rontod el, ha túlsül/nyers marad a tükörtojásod

Sokan indítjuk tükörtojással reggeleinket, és csakúgy, ahogy minden napkezdés sem lehet tökéletes, bizony a tojásétel sütésébe is csúszhatnak néha hibák. Nézzük, milyen esetek fordulhatnak elő, hogy ezentúl ennyivel kevesebb bosszúságunk legyen majd kora reggel.

Mind más módon szeretjük a tojásreggelinket, azonban míg a rántotta vagy az omlett esetében tényleg több különböző elkészítési mód, állag és végeredmény létezik, addig a tükörtojás esetében ezek a permutációk viszonylag limitáltak. Ha az átlagosan tökéletesnek mondható tükörtojás a célunk, akkor teljesen átsült, alul enyhén aranybarna és ropogós fehérjét valamint lágy, bársonyosan csordogáló sárgáját kell alkotnunk – ami elsőre egyszerűen hangzik, mégsem teljesen az.

Vegyük hát sorra, milyen bakik vezetnek az odaégett, túlsült, esetleg folyósan nyers maradt tükörtojáshoz.

Nézd meg galériánkban a tükörtojás készítésének buktatóit!

Néhány etxrás tükörtojás-recept, amit érdemes kipróbálni:

Pesztós tojás

Ez a vírusként terjedő TikTok-recept tényleg vadul ízletes! A tojásokat egy réteg pesztószószban megsütjük, és kecskesajtos vagy sajtos szendvicskrémmel megkent ropogós pirítósra ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tippet leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...