Ezt rontod el, ha túlsül/nyers marad a tükörtojásod

Sokan indítjuk tükörtojással reggeleinket, és csakúgy, ahogy minden napkezdés sem lehet tökéletes, bizony a tojásétel sütésébe is csúszhatnak néha hibák. Nézzük, milyen esetek fordulhatnak elő, hogy ezentúl ennyivel kevesebb bosszúságunk legyen majd kora reggel.

Mind más módon szeretjük a tojásreggelinket, azonban míg a rántotta vagy az omlett esetében tényleg több különböző elkészítési mód, állag és végeredmény létezik, addig a tükörtojás esetében ezek a permutációk viszonylag limitáltak. Ha az átlagosan tökéletesnek mondható tükörtojás a célunk, akkor teljesen átsült, alul enyhén aranybarna és ropogós fehérjét valamint lágy, bársonyosan csordogáló sárgáját kell alkotnunk – ami elsőre egyszerűen hangzik, mégsem teljesen az.

Vegyük hát sorra, milyen bakik vezetnek az odaégett, túlsült, esetleg folyósan nyers maradt tükörtojáshoz.

Nézd meg galériánkban a tükörtojás készítésének buktatóit!

Néhány etxrás tükörtojás-recept, amit érdemes kipróbálni:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tippet leshetsz el innen:

Címlapról ajánljuk

További cikkek