Ha így készíted a tojást, azzal növelheted a rák kialakulásának kockázatát

A tojás sokféleképp elkészíthető, népszerű étel. Van aki főzve, van aki inkább sütve szereti reggelire fogyasztani, és a benne rejlő vitaminok és ásványi anyagok miatt is célszerű is. Van azonban egy elkészítése módja, ami a rák kialakulásának esélyét növeli.

A tojás egészségmegőrző hatása vitathatlan. Remek fehérjeforrás rengeteg vitaminnal és ásványianyaggal, ráadául nehéz ráunni, hiszen sokféleképp elkészíthető alapanyag. Egy új kutatás szerint viszont van egy olyan elkészítési módja a tojásnak, amely megnövelheti a rák kialakulásának kockázatát.

A tojás változatosan elkészíthető alapanyag

Angel Luk kanadai dietetikus felhívja a figyelmet arra, hogy a megégetett tükörtojás fogyasztása veszélyes lehet az egészségre. Na nem a teljesen feketévé égett tojásra kell gondolni, épp elég, ha már egy kicsit el kezd megbarnulni, ugyanis ez már a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát növelheti.

A tartósan 180 fok feletti hőmérséklet olyan vegyi anyagot (oxiszterol) szabadít fel a tojásban, ami rendkívül káros.

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta

Az egész nap reggelizni vágyók receptje következik. Az ausztrál stílusú specialty kávézók kínálatának az egyik legnépszerűbb étele az úgymond „hajtogatott” vagy „gyűrött” ...

A szervezetben gyulladásokat és az artériák megvastagodását idézi elő. Akármennyire is jóízű egy barnára karamellizált tükörtojás, inkább készítsünk alacsonyabb hőfokon omletett vagy rántottát, de a tükörtojás is elkészíthető ily módon egy kis türelemmel.

Forrásunk volt.


Ezeket a hasznos konyhai tippeket is lesd meg:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...