Tudtad, hogy a világ legjobb csiliszószát magyarok csinálják?

A magyar GaBko Chili Ale Mango Habanero nevű termékét választották meg a világ legjobb csiliszószának  The World Hot Sauce Awards louisianai díjátadóján. 

A világ legnagyobb csiliszósz versenyén a magyar szósz nem csak a fődíjat nyerte meg, a gyümölcsös szószok kategóriájának díját is hazahozhatta. A GaBko Chili nem most nyert először, az előző években a Whiskey&Honey és a tequilás jalapeno szószok is aranyéremmel lettek kitüntetve a New Yorki-i Hot Pepper Awardson.

"Egy csiliszósz, ami nem a csípősségről szól. Ilyen a győztes termék, ami az ételeket nem viszi el semmilyen irányba, hanem inkább egy plusz, semmihez nem hasonlítható ízt ad a fogásoknak" – nyilatkozta azindex.hu-nak Nagy Gábor, a termék megálmodója.

Az Ale Mango Habanero szósz készítője szerint tökéletesen passzol húsokhoz, salátákhoz, tésztákhoz, hamburgerekhez és szendvicsekhez és egyben kiváló mártogatós is. A terméket itthon 1800 forintért lehet megvásárolni.

Nem csak a GaBko, a magyar Nyúli tüzes chili Nyúl-York nevű szósza második helyezettként végzett az Ultra Hot kategóriában, a szintén magyar Szati Chili Füstölt Carolina Reaper szósza szintén második helyet ért el X-Hot kategóriában, Smoky Rings nevű jalapenos savanyúságuk pedig a bronzérmet hozhatta haza az ínyencségek kategóriájában.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...