A világ legnagyobb csiliszósz versenyén a magyar szósz nem csak a fődíjat nyerte meg, a gyümölcsös szószok kategóriájának díját is hazahozhatta. A GaBko Chili nem most nyert először, az előző években a Whiskey&Honey és a tequilás jalapeno szószok is aranyéremmel lettek kitüntetve a New Yorki-i Hot Pepper Awardson.
"Egy csiliszósz, ami nem a csípősségről szól. Ilyen a győztes termék, ami az ételeket nem viszi el semmilyen irányba, hanem inkább egy plusz, semmihez nem hasonlítható ízt ad a fogásoknak" – nyilatkozta azindex.hu-nak Nagy Gábor, a termék megálmodója.
Az Ale Mango Habanero szósz készítője szerint tökéletesen passzol húsokhoz, salátákhoz, tésztákhoz, hamburgerekhez és szendvicsekhez és egyben kiváló mártogatós is. A terméket itthon 1800 forintért lehet megvásárolni.
Nem csak a GaBko, a magyar Nyúli tüzes chili Nyúl-York nevű szósza második helyezettként végzett az Ultra Hot kategóriában, a szintén magyar Szati Chili Füstölt Carolina Reaper szósza szintén második helyet ért el X-Hot kategóriában, Smoky Rings nevű jalapenos savanyúságuk pedig a bronzérmet hozhatta haza az ínyencségek kategóriájában.
Ezeket olvastad már?
Miért csíp az erős paprika?
Miért csíp a chili, és miért nem egyformán csípnek a különböző fajták? Ha érdekel, olvass tovább!
Coook14 őrjítő csilis-csokis édesség
A csili és csoki párosát nem kell bemutatni, a forró csokitól kezdve különböző sütikölteményeken át egészen a zseniális pohárkrémekig gyakran előfordulnak a gasztronómiában.
Nosalty12 érdekesség a konyhádból, amit eddig biztos nem tudtál
Az élethez alapfeltétel az étkezés, azonban a legtöbb ember sosem gondol bele abba, mi a története annak az ételnek, amit a szájába vesz.
Masszi- Rigó CsillaFalnád a csípős paradicsomot? - Egy kutatócsoport éppen azon dolgozik,...
Képzeld el, ahogy egy génmanipulációval foglalkozó kutató éppen csípős paradicsomszószt kever otthon és egyszer csak így szól: HEURÉKA! Ez a paradicsom magától is csíphetne!
Nosalty