Tudod, melyik híres ember evett rendszeresen gyomnövényeket? - ezeket falatozta Henry Ford, Darwin és Elvis

Ismerd meg a híres emberek kevésbé ismert és egészen fura étkezési szokásait!

Ezek a világhírű feltalálók, politikusok és zenészek megváltoztatták a világról alkotott képünket, de étkezési szokásaik is megérnek egy misét. Most betekintést nyerhetsz a legnagyobb zsenik és a legbefolyásosabb emberek gasztronómiáról alkotott furcsa nézeteibe:

Charles Darwin gasztrokalandor is volt

Charles Darwint, az evolúcióelmélet atyját, a természetrajz elkötelezettjét, nemcsak az állatok életmódja és felépítése, hanem az ízük is foglalkoztatta, így igen bizarr ételeket tálaltak fel az étkezőasztalán. Már a Cambridge-i egyetemen csatlakozott a Gourmet Clubhoz, aminek küldetése az volt, hogy a lehető legtöbb ritka állatot megkóstolják, de fura érdeklődése később sem hagyott alább. A Business Insider cikke szerint Darwin a legtöbb általa felfedezett állatot megízlelte: leguánt, tatut, óriás teknőst és baglyot is evett.

George Washington, mint fagyifanatikus

George Washington az Amerikai Egyesült Államok első elnöke fanatikus fagyiimádó volt. Olyannyira, hogy 1790 nyarán közel 200 dollárt költött csak fagylaltra, ami akkoriban hatalmas összegnek számított. Korábban a politikus valósággal rajongott a dióért, azonban mivel fogproblémákkal küzdött egész életében, így a ropogtatásról áttért a krémes fagylaltra, aminek végül a megszállottjává vált. Tegyük hozzá, hogy a fagylaltért nem csak Washington rajongott, mi is szeretjük – persze, csak módjával.

Fagylaltreceptek:

Louis Armstrong hashajtót adott ajándékba

A földkerekség egyik legzseniálisabb jazz-zenésze furcsa és veszélyes étrendet követett. A marihuána mellett a hashajtók elkötelezett híve volt, amiket rendszeresen fogyasztott. Mivel imádta a hasát, de az alakjára is igyekezett odafigyelni, a hashajtóra egyfajta diétás szerként tekintett és előszeretettel beszélt róla a tévében, rádióban, valamint nagylelkűen osztogatta barátai körében, ajándék gyanánt. A zenész nyilván azt nem vette számításba, hogy a hashajtók nemcsak a káros lerakódásokat, hanem minden mást, azaz a nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványokat és tápanyagokat is kimosták a szervezetéből.

Henry Ford evéssel irtotta a gyomot

Soybean autó

Fordtól, a híres autómárka atyjától nem szokatlan a gondolat, hogy a testére úgy tekintett, mint egy autóra, aminek működéséhez üzemanyag szükséges. Ford nem szerette a boltokat, helyette inkább saját kertjéből oldotta meg étkezéseit, gyakran evett zöldségekkel, gyomnövényekkel gazdagon megpakolt szendvicseket, és meg volt győződve arról, hogy a szójabab a tápláló étrend alapvető kulcsa. Az 1933-34-es chicagói Century of Progress kiállításra készülve arra kérte a szakácsokat, hogy készítsenek szójababos menüsort, köztük olyan ételekkel, mint a szójadara, a szójabab krokett és almás pite szójabab kéreggel. Sőt, még egy kocsit is készített szójabab és egyéb zöldségek felhasználásával!

Elvis Presley falatnyi darabokban kérte az ételt

A többi hírességhez hasonlóan az aranytorkú énekesnek is megvolt a maga heppje: memphis-i otthonában napi 24 órán keresztül szakácsok hada várta utasításait. A konyhában kamerarendszer működött, amin keresztül figyelhette a szakácsokat főzés közben, akik lesték minden kívánságát. Presley egyik kedvence a nem éppen szokványos mogyoróvajas-banános-baconös szendvics volt, és a legtöbb ételt csak úgy tálalhattak fel neki, ha előtte falatnyi darabokra vágták.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek