Tudjuk, mit adsz idén karácsonyra

Neked is meggyűlik a bajod a karácsonyi ajándékok beszerzésével? Ezek közül a könyvek közül válassz, és biztos örömet szerzel a fa alatt!

A szakácskönyv tökéletes ajándék - aki kicsit is szeret főzni vagy enni, mindig meglephető egy jól összerakott, eredeti darabbal. idén karácsonyra rengeteg új szakácskönyv jött ki - megmutatjuk, nekünk melyek a kedvenceink!

Bezselics Ildikó: Magok a konyhában - Hüvelyesek

A MAGOK A KONYHÁBAN könyvsorozat a tudatos táplálkozás fontos alappilléreit, a hüvelyeseket, az olajos magvakat és a gabonaféléket, illetve „álgabonákat” helyezi új megvilágításba. A kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend nem képzelhető el nélkülük, emellett fontos összetevői a cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvedők, a laktóz- vagy gluténmentes étrendet követők diétájának is. A gyönyörűen fotózott, igényes könyvvel nagyot segíthetünk azoknak, akik éppen életmódváltást terveznek, vagy csak egészségesebben szeretnének élni - rengeteg szuper, fantáziadús ötlet van benne, így ha ebből főzünk, biztos nem fullad unalmas répa és salátarágcsálásba az újévi "egészségesebben fogok élni" fogadalom.

Steiner Kristóf: Kristóf konyhája

Steiner Kristóf 108 recepten, és megannyi személyes történeten keresztül meséli el, hogy miért is jó vegánnak lenni. Az Izraelben élő újságíró könyve remek ajándék kezdő és haladó vegánoknak, illetve bárkinek, aki el tudja képzelni, hogy hús nélkül is lehet igazán jókat főzni. A könyveben szereplő receptek fele 30 perc alatt elkészül, a benne lévő részletes bevásárlólista pedig segít a beszerzésben. A világ minden tájáról származó, inspiráló ételek nemcsak, hogy egészséges, de változatos menüt is garantálnak annak, aki a könyv boldog tulajdonosának mondhatja magát.

Nemes Nóra: 307 Frederick street - Az én amerikai konyhám

A Dacota blog szerzőjének első szakácskönyvében az amerikai konyhával ismerkedhetünk. Nóra 65 receptje által betekintést kaphatunk az amerikai konyhába és az ottani mindennapokba - és közben ráébredhetünk arra is, hogy a kontinensnyi ország konyhája jóval színesebb, izgalmasabb, és egészségesebb, mint ahogy azt általában gondolnánk. A könyvben találhatunk reggeliket, gyors, irodabarát ebédeket, kényelmes, lusta vacsorákat, pubfoodot, ünnepi, és szabadba való ételeket. Nem csak Amerika-függőknek!

Pálinkás Norbert: 100% disznó

Aki szereti a disznóvágást, annak azért, aki pedig még soha nem volt, annak azért. Norbert könyve csodálatosan leírja az egész napos program minden apró mozzanatát a szúrástól addig a percig, amíg mindenki elégedetten hátradől a vacsora végeztével. A könyv tulajdonképpen egy csodálatosan fényképezett gyorstalpaló, hogy az is el tudjon készíteni egy csodálatos házi kolbászt vagy hurkát, aki csak a hentesnél szerzi be az alapanyagokat. A klasszikus magyaros verzió mellett a francia és az angol disznótoros legikonikusabb fogásai is helyet kapnak a könyvben, ami urbánus húsevőknek és kísérletező kedvű rutinos, vidéki disznóvágóknak is melegen ajánlunk.

Budai Zsanett, Tonté Barbara: Romani Gastro

A Romani gastro-s lányok első szakácskönyve igazi üdítő színfolt az idei kínálatban - a magyarhoz rendkívül hasonló cigány szegénykonyhát bemutató receptek mindegyikében van egy kis csavar, még akkor is, ha a pofonegyszerű bodagról van szó. Kifejezetten ajánljuk a könyvet azoknak, akik szeretnének egy kis vérfrissítést adni a hagyományos konyhai tudásuknak, és azoknak is, akiknek a különböző nemzetek konyha iránt való érdeklődés nem áll meg egy olasz tésztás könyvnél.

Jamie Oliver:Minden napra superfood - Az egészség és boldogság receptjei

A jó öreg Jamie-nek a legtöbb könyve aranyat ér, de ha idén csak egyet veszünk, akkor ez legyen az. Azoknak ajánljuk elsősorban, akik nem hisznek abban, hogy lehet egyszerre szuperegészséges ételeket enni és jól is lakni.Mindegy, hogy melyik fejezetből melyik receptet választod – márpedig legalább 30 reggelit, 30 ebédet és 30 vacsorát találsz itt –, az leginkább az ízlelőbimbóidat fogja csiklandozni, és jóllakat – de abban is biztos lehetsz, hogy beleillik a kalóriák napi rendszerébe, és ennek köszönhetően jó erőnlétben fog tartani.

Borbás Marcsi: Édes békeidők

Akik szeretik Marcsi műsorát, vagy a korábbi könyveit, azok most sem fognak csalódni. A szépen fényképezett, letisztult, igényes sorozat legújabb darabja egy édességes könyv, amelyben Marcsi a nagymamák és dédmamák receptjeit osztja meg velünk. A boldog békeidők korszakát idéző könyvben hiába is keresnénk flancos, modern tányérdesszertek receptjeit - kapunk azonban helyette egy olyan gyűjteményt, amiben nagy cukrászmesterek és a nagymamáink ihlette, többszörösen kipróbált 100 remekmű található. Curászpalántáknak, lelkes amatőröknek, és nosztalgiázó lelkületű műkedvelőknek is erősen ajánlott!

Váncsa István: Ezeregy+ recept

Akik szeretik Váncsa István munkásságát, azok ebben a könyvben sem fognak csalódni, akik pedig nem ismerik, azoknak ideje elkezdeni a magyar gasztronómia Rémusz bácsijával való ismerkedést. Váncsa könyve nem az, amit felcsapunk, és már készül is az öt perces muffin - szép, hosszadalmas, élvezhető, színes-szagos sztorizgatós receptek vannak benne. Mindenkinek ajánljuk, aki szeret ételekről olvasni, vagy a napi rutinos muszáj főzés mellett szeretné újra feléleszteni a szenvedélyt a önmaga és a gasztronómia között.

Ella Woodward: Egyél jókat Ellával - A hét minden napján

A brit bloggerből lett szakácskönyvíró fiatal kora ellenére évek óta kikerülhetetlen alakja a brit gasztronómiának. Növényi alapú ételeit nem csak vegánoknak, hanem mindenkinek ajánljuk, akik szívesen kísérleteznek új ízekkel, és nyitottak az újdonságokra. Ella receptjei a klasszikus ételek állati eredetű alapanyagoktól mentes verziói mellett rengeteg egészséges növényi alapú finomságot is tartalmaznak!

Yannick Masson- Jean-Luc Danjou: A főzés tudománya

Alapdarab mindenkinek, aki a főzést egy kicsit is komolyabban veszi, mint hogy összedobálja a hűtő tartalmát. A könyv maga már száz éve létezik, de csak most lett magyarra fordítva - Molnár B. László azonban nemcsak fordítója, de modernizálója is volt a könyvnek. A könyv az alapoktól a profi szintig rengeteg tippet és trükköt ír le, amely segítségével rutinos háziasszonyok is rengeteget fejlődhetnek a konyhában, hiszen a szárnyas feldarabolásától, az alapmártások készítésén át a zöldségaprítási technikákig mindent megtalálhatunk benne.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...