Hogyan marad fitt Nigella Lawson 57 évesen? Úgy fest, semmi olyan titka nincs, aminek a most menő, lehetetlen netes gasztrotrendekhez köze van...
Egy friss interjúban vallott Nigella Lawson brit gasztroháziasszony és tévés személyiség étkezési szokásairól és a mostani kajatrendekhez való viszonyáról. Elmondása szerint nem zavarja, hogy manapság már mindenki úgy tölti fel az általa elfogyasztásra szánt/vásárolt/ főzött ételeket az Instagramra, Facebookra vagy bárhová, mintha nem lenne holnap.
"Amennyiben otthon, saját kezűleg készített ételekről van szó, nem különösebben érdekel, milyen socialmédia-felületen osztják meg."
Azt viszont nem érti, hogy bizonyos netes őrületek, mint például az Instagram smoothie-bowljai miért pörögnek ennyire - szerinte egyszerűen ez nem az a fajta étel, amit egy hús-vér ember a való életben elkészít otthon.
Így néz ki egy smoothie-bowl:
"Szépen mutat a képeken, az igaz - de most komolyan, ki eszik ilyet? " - folytatja az értetlenkedést. "A pörkölt viszont tényleg egy csodás étel, amit én is gyakran elkészítek, mert nem tudok neki ellenállni - az embernek még a lelke is kivirul tőle!"
És hogy mivel tartja formában magát?
Jógázik - sokat.
"Heti háromszor jógázom. Mindenképpen valami olyat kell csinálnom, amit élvezek, különben nem bírnám rávenni magam. Ahogy öregszem, érzem, hogy egyre több nyújtógyakorlatot igénylek - így amikor nem megyek jógára, akkor is tornázom otthon."
Az evés iránti elköteleződése és szerelme változatlan - sőt, most jelent meg 11. szakácskönyve "At My Table: A Celebration of Home Cooking" címmel.
Nigella receptjeit Ti is szeretitek:
"A könyv az otthon főzést ünnepli. Minden szakácskönyvem az életemből táplálkozik. Szeretem a hagyományos ételeket, sose fogom húzni a szám, ha pitét kell ennem, a sült csirke pedig mai napig a kedvencem. Azt gondolom, hogy ebben az országban elég nyitottak vagyunk az új ízekre és konyhákra, ez pedig megérdemli az ünneplést."
A másik, amit kiemel, hogy az otthon elkészített éltelek igenis merjenek "csúnyák" lenni - senki sem tökéletes, így az általunk készített ételek, sütemények, torták sem azok.
"Ez az otthoni sütés-főzés lényege: nem kell úgy kinéznie a végeredménynek, mintha egy gyárban készült volna. Soha életemben nem sütöttem még két egyforma sütit."
ÉS EZEKET LÁTTAD?
Ezeket olvastad már?
Nigella Lawsont utálja most fél Olaszország carbonara-receptje miatt
Pár napja posztolt Facebookjára Nigella egy tésztareceptet, amit azóta könnyen lehet, hogy megbánt, ugyanis az olaszok (és még sokan mások) eléggé megorroltak rá.
Brecz JuditTényleg ez a fura, zöld valami vethet véget az avokádómániának?...
A brit sztárszakácsnő már a kiutat a fiatalok nagy avokádó függőségéből.
Fenes GábrielA legkisebb Ramsay lány is belecsapott a lecsóba - szakácskönyvvel...
Nem esett messze az alma a fájától. Matilda, a legkisebb Ramsay lány apukája nyomdokaiba lépett, egy könnyen elkészíthető receptekkel teli szakácskönyvvel jelentkezett.
NosaltyGordon Ramsay pont annyit keresett tavaly, mint Beyoncé
Minket meglepett, hogy fej-fej mellett végeztek - ugyanis Beyoncé és Ramsay is 54 millió dollárt keresett tavaly. Igen, az kb. 15 milliárd Ft.
Nosalty