Tudd meg, mitől ilyen fitt most Nigella Lawson - és hogy mi a kedvenc étele

Vajon mitől ilyen fitt most Nigella Lawson? És mi a kedvenc étele? És mit gondol arról, hogy pár éve mindenki, úton-útfélen kaját fotóz?

Hogyan marad fitt Nigella Lawson 57 évesen? Úgy fest, semmi olyan titka nincs, aminek a most menő, lehetetlen netes gasztrotrendekhez köze van...

Nigella új könyvével

Egy friss interjúban vallott Nigella Lawson brit gasztroháziasszony és tévés személyiség étkezési szokásairól és a mostani kajatrendekhez való viszonyáról. Elmondása szerint nem zavarja, hogy manapság már mindenki úgy tölti fel az általa elfogyasztásra szánt/vásárolt/ főzött ételeket az Instagramra, Facebookra vagy bárhová, mintha nem lenne holnap.

"Amennyiben otthon, saját kezűleg készített ételekről van szó, nem különösebben érdekel, milyen socialmédia-felületen osztják meg."

Azt viszont nem érti, hogy bizonyos netes őrületek, mint például az Instagram smoothie-bowljai miért pörögnek ennyire - szerinte egyszerűen ez nem az a fajta étel, amit egy hús-vér ember a való életben elkészít otthon.

Így néz ki egy smoothie-bowl:

"Szépen mutat a képeken, az igaz - de most komolyan, ki eszik ilyet? " - folytatja az értetlenkedést. "A pörkölt viszont tényleg egy csodás étel, amit én is gyakran elkészítek, mert nem tudok neki ellenállni - az embernek még a lelke is kivirul tőle!"

És hogy mivel tartja formában magát?

Jógázik - sokat.

"Heti háromszor jógázom. Mindenképpen valami olyat kell csinálnom, amit élvezek, különben nem bírnám rávenni magam. Ahogy öregszem, érzem, hogy egyre több nyújtógyakorlatot igénylek - így amikor nem megyek jógára, akkor is tornázom otthon."

Az evés iránti elköteleződése és szerelme változatlan - sőt, most jelent meg 11. szakácskönyve "At My Table: A Celebration of Home Cooking" címmel.

Nigella receptjeit Ti is szeretitek:

Nigella dél-angliai csirkéje

Megérkezett a második recept Nigella Lawsontól, melyet a magyar oldalára beregisztrálva kaptam. Természetesen nem tud olyat ajánlani, amit feltétel nélkül el ne fogadnék. Még sohasem ért ...

"A könyv az otthon főzést ünnepli. Minden szakácskönyvem az életemből táplálkozik. Szeretem a hagyományos ételeket, sose fogom húzni a szám, ha pitét kell ennem, a sült csirke pedig mai napig a kedvencem. Azt gondolom, hogy ebben az országban elég nyitottak vagyunk az új ízekre és konyhákra, ez pedig megérdemli az ünneplést."

A másik, amit kiemel, hogy az otthon elkészített éltelek igenis merjenek "csúnyák" lenni - senki sem tökéletes, így az általunk készített ételek, sütemények, torták sem azok.

"Ez az otthoni sütés-főzés lényege: nem kell úgy kinéznie a végeredménynek, mintha egy gyárban készült volna. Soha életemben nem sütöttem még két egyforma sütit."

ÉS EZEKET LÁTTAD?

Ezeket olvastad már?

via; címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...