Tudd meg, mitől ilyen fitt most Nigella Lawson - és hogy mi a kedvenc étele

Vajon mitől ilyen fitt most Nigella Lawson? És mi a kedvenc étele? És mit gondol arról, hogy pár éve mindenki, úton-útfélen kaját fotóz?

Hogyan marad fitt Nigella Lawson 57 évesen? Úgy fest, semmi olyan titka nincs, aminek a most menő, lehetetlen netes gasztrotrendekhez köze van...

Nigella új könyvével

Egy friss interjúban vallott Nigella Lawson brit gasztroháziasszony és tévés személyiség étkezési szokásairól és a mostani kajatrendekhez való viszonyáról. Elmondása szerint nem zavarja, hogy manapság már mindenki úgy tölti fel az általa elfogyasztásra szánt/vásárolt/ főzött ételeket az Instagramra, Facebookra vagy bárhová, mintha nem lenne holnap.

"Amennyiben otthon, saját kezűleg készített ételekről van szó, nem különösebben érdekel, milyen socialmédia-felületen osztják meg."

Azt viszont nem érti, hogy bizonyos netes őrületek, mint például az Instagram smoothie-bowljai miért pörögnek ennyire - szerinte egyszerűen ez nem az a fajta étel, amit egy hús-vér ember a való életben elkészít otthon.

Így néz ki egy smoothie-bowl:

"Szépen mutat a képeken, az igaz - de most komolyan, ki eszik ilyet? " - folytatja az értetlenkedést. "A pörkölt viszont tényleg egy csodás étel, amit én is gyakran elkészítek, mert nem tudok neki ellenállni - az embernek még a lelke is kivirul tőle!"

És hogy mivel tartja formában magát?

Jógázik - sokat.

"Heti háromszor jógázom. Mindenképpen valami olyat kell csinálnom, amit élvezek, különben nem bírnám rávenni magam. Ahogy öregszem, érzem, hogy egyre több nyújtógyakorlatot igénylek - így amikor nem megyek jógára, akkor is tornázom otthon."

Az evés iránti elköteleződése és szerelme változatlan - sőt, most jelent meg 11. szakácskönyve "At My Table: A Celebration of Home Cooking" címmel.

Nigella receptjeit Ti is szeretitek:

"A könyv az otthon főzést ünnepli. Minden szakácskönyvem az életemből táplálkozik. Szeretem a hagyományos ételeket, sose fogom húzni a szám, ha pitét kell ennem, a sült csirke pedig mai napig a kedvencem. Azt gondolom, hogy ebben az országban elég nyitottak vagyunk az új ízekre és konyhákra, ez pedig megérdemli az ünneplést."

A másik, amit kiemel, hogy az otthon elkészített éltelek igenis merjenek "csúnyák" lenni - senki sem tökéletes, így az általunk készített ételek, sütemények, torták sem azok.

"Ez az otthoni sütés-főzés lényege: nem kell úgy kinéznie a végeredménynek, mintha egy gyárban készült volna. Soha életemben nem sütöttem még két egyforma sütit."

ÉS EZEKET LÁTTAD?

Ezeket olvastad már?

via; címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek