A reggeli a nap legfontosabb étkezése, szokták mondani. És valóban: egy kiegyensúlyozott reggeli megfelelő mennyiségű energiával és tápanyagokkal lát el ahhoz, hogy jól induljon a nap. Bizonyos ételek azonban gyulladást is okozhatnak a szervezetben. Ezeket a fogásokat jobb elkerülni reggel, hogy ne alakuljon ki akut gyulladás.
Katt a képre a galériáért!
Ételek, amiket soha ne egyél reggelire, mert gyulladáskeltők
Gyorséttermi reggelik
Mindenki megkívánja néha a bizonyos M-betűs étterem reggeli menüjét. A gyorskaját egyébként is érdemes kerülni, de reggelizni semmiképp ne gyorsétterembe járjunk. A feldolgozott, magas cukor- és sótartalmú ételek megdobják a koleszterinszintet, és gyulladást okozhatnak a szervezetben.
Pulykaszalonna
Sokan azt gondolják, hogy a hagyományos disznóból készült bacon egészséges változata a pulykabacon. Azonban ez is feldolgozott hústermék, amelyben telített zsírsavak vannak. A telített zsírsavak fogyasztását minimalizálni kellene, ha szeretnénk csökkenteni a gyulladást a szervezetünkben.
Ízesített kávé
Van, aki reggeli helyett inkább megiszik egy nagy adag tejeskávét, ez azonban nem túl egészséges szokás. Amellett, hogy étel nélkül nem tudunk elegendő energiát és megfelelő tápanyagot bevinni, az ízesített lattekban található cukorszirup és aroma megdobja a vércukorszintet, és serkenti a gyulladást.
Cukros gabonapelyhek
A tej és a gabonapehely klasszikus reggeli, de inkább készítsünk saját granolát a boltban kapható túlcukrozott változat helyett. A bolti müzlik és gabonapelyhek nagyon gyorsan felszívódnak, így hamar megéhezünk elfogyasztásuk után, és magas cukortartalmuk miatt a gyulladás kialakulását is elősegítik.
Őket válaszd inkább reggelire:
Cikkek a tudatos táplálkozásról: