Egy trükkös háziasszony 10 tuti tippje

Húspuhítás, a túl sós vagy túl zsíros leves problémája, esetleg a bespájzolt vaj mélyhűtése? Mindent mondunk!

10 trükköcske és tanács, amit érdemes lehet megfontolni és kipróbálni:

1. VAJ

Ha akciós a kedvenc vajad, vegyél nyugodtan több csomaggal, hiszen mélyhűtőben eláll fél évig is! Mindenképp jól elkülönítve tárold dobozban, hogy ne vegye át a többi étel szagát!

2. TEJFÖL, JOGHURT, KEFIR

Poharas kedvencedet tartsd tetővel lefelé a hűtőben, mert az így képződött vákuum megakadályozza azon baktériumok elburjánzását, amelyektől megromolhat a tejterméked!

Tejfölös gombapaprikás

Minél több fajta gombát használunk készítéséhez, annál finomabb a végeredmény. Az ízfokozás kedvéért, mintegy fűszerként kerültek bele a szárított gombák is.

3. MÉZ

Tudtad, hogy a méz nem tud megromlani? Ha kristályos, cukros, sűrű, mert már jó ideje áll a polcodon, melegítsd fel a mikróban, vagy állítsd forró vízbe, és újra cseppfolyóssá válik!

4. TÉSZTA

Ha túl sok tésztát főztél ki véletlen, és utálod, hogy másnapra mindig megkeményedik és kiszárad, a felhasználás előtt dobd forró-lobogó vízbe, hogy visszanyerje nedvességtartalmát!

Chorizós tészta

A hideg ellen én általában ezzel a paradicsomos, chorizo kolbászos tésztával támadok, egy kis chilivel megbolondítva. Kolbászból mindenképp puhábbat, lágyabbat válasszunk, nehogy túl ...

Krémesen lágy sajtos tészta

Tegnap valami ínycsiklandó tésztát kívántam, ami nagyon szószos, nagyon krémes és nagyon lágy… így született meg ennek a duplán sajtos tésztának a receptje. A hús ezúttal a ...

5. SAJT

Ha túl sok sajtot spájzoltál be, szorosan csomagold folpackba, és irány a mélyhűtő! Újrafelhasználás előtti este tedd át a hűtőbe, hogy kiolvadjon!

6. TÚLSÓZÁS

Ha szerelmes a szakács, azaz túlsóztad az ételt, dobj bele pár szelet almát vagy krumplit, mert ezek beszívják a felesleges sót. Ha ez nem működik, mehet bele plusz víz is, ez persze hígítja az ételt. Sőt, kipróbálhatsz egy nagyon kevés almaecetet is, vagy a szokásos csipet cukrot.

7. ODAÉGETT TEJ

Ha lekapott a tejed melegítés közben, adj hozzá egy picicsipetnyi sót, ez enyhíti a kozmás szagot és ízt!

8. JOGHURT > TEJSZÍN

A tejszínt vagy tejfölt helyettesítheted joghurttal is, előnye, hogy kevésbé hizlal, könnyedebb. Ha főzöd, a joghurt kicsapódhat, de persze ez sem kibírhatatlan probléma, sőt, hőkiegyenlítéssel megoldhatod!

Sertésszív vadasosan

A férjem nagy kedvence a különböző belsőség, ezt a receptet anyósomtól tanultam, és remekül bevált. Olyan is szívesen fogyasztja, aki nem szereti a sertés belsőségeket.

Omlós csirke tikka masala

Isteni finom, szuper omlós csirke tikka masala receptet hoztunk Nektek, amit mindenképpen ki kell próbálnotok, ha annyira szeretitek az indiai konyhát, mint mi! A legjobb, ha házi naan kenyeret ...

9. TÚL ZSÍROS/OLAJOS LEVES

Ha a levesed túl zsíros lett, és van kevés időd, tedd be a hűtőbe – ahogy kezd hűlni, a zsír feljön a felszínre, és lekanalazhatod. Ha sietsz, dobj bele pár jégkockát, és tégy ugyanígy, de hamar vedd ki őket, mert felhígul a finomság!

10. HÚSPUHÍTÁS

Tudtad, hogy a túl kemény húsrészeket ananászlébe, ecetbe, sörbe vagy citrusfélék levébe áztatva megpuhíthatod? Ezen kívül jól szolgál egy pizzavágó is, aminek kis kerekét átgurigatva a szeleten szintén átpuhíthatod azt sütés előtt.

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Toszkán göngyölt hús

Eredetileg karácsonyra néztem ki ezt a receptet, de kimaradt a menüből, így most húsvétkor vetem be. Szuper egyszerű összeállítani, és a sütő elvégzi a munka nagyját!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...