10 trükköcske és tanács, amit érdemes lehet megfontolni és kipróbálni:
1. VAJ
Ha akciós a kedvenc vajad, vegyél nyugodtan több csomaggal, hiszen mélyhűtőben eláll fél évig is! Mindenképp jól elkülönítve tárold dobozban, hogy ne vegye át a többi étel szagát!
2. TEJFÖL, JOGHURT, KEFIR
Poharas kedvencedet tartsd tetővel lefelé a hűtőben, mert az így képződött vákuum megakadályozza azon baktériumok elburjánzását, amelyektől megromolhat a tejterméked!
3. MÉZ
Tudtad, hogy a méz nem tud megromlani? Ha kristályos, cukros, sűrű, mert már jó ideje áll a polcodon, melegítsd fel a mikróban, vagy állítsd forró vízbe, és újra cseppfolyóssá válik!
4. TÉSZTA
Ha túl sok tésztát főztél ki véletlen, és utálod, hogy másnapra mindig megkeményedik és kiszárad, a felhasználás előtt dobd forró-lobogó vízbe, hogy visszanyerje nedvességtartalmát!
5. SAJT
Ha túl sok sajtot spájzoltál be, szorosan csomagold folpackba, és irány a mélyhűtő! Újrafelhasználás előtti este tedd át a hűtőbe, hogy kiolvadjon!
6. TÚLSÓZÁS
Ha szerelmes a szakács, azaz túlsóztad az ételt, dobj bele pár szelet almát vagy krumplit, mert ezek beszívják a felesleges sót. Ha ez nem működik, mehet bele plusz víz is, ez persze hígítja az ételt. Sőt, kipróbálhatsz egy nagyon kevés almaecetet is, vagy a szokásos csipet cukrot.
7. ODAÉGETT TEJ
Ha lekapott a tejed melegítés közben, adj hozzá egy picicsipetnyi sót, ez enyhíti a kozmás szagot és ízt!
8. JOGHURT > TEJSZÍN
A tejszínt vagy tejfölt helyettesítheted joghurttal is, előnye, hogy kevésbé hizlal, könnyedebb. Ha főzöd, a joghurt kicsapódhat, de persze ez sem kibírhatatlan probléma, sőt, hőkiegyenlítéssel megoldhatod!
9. TÚL ZSÍROS/OLAJOS LEVES
Ha a levesed túl zsíros lett, és van kevés időd, tedd be a hűtőbe – ahogy kezd hűlni, a zsír feljön a felszínre, és lekanalazhatod. Ha sietsz, dobj bele pár jégkockát, és tégy ugyanígy, de hamar vedd ki őket, mert felhígul a finomság!
10. HÚSPUHÍTÁS
Tudtad, hogy a túl kemény húsrészeket ananászlébe, ecetbe, sörbe vagy citrusfélék levébe áztatva megpuhíthatod? Ezen kívül jól szolgál egy pizzavágó is, aminek kis kerekét átgurigatva a szeleten szintén átpuhíthatod azt sütés előtt.
Ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
10 tipp, hogy TÖKÉLY legyen a sült csirkéd
A sült csirke az egyik legsokoldalúbban elkészíthető fogás, de könnyű elrontani – száraz, íztelen, unalmas lehet az eredmény. Tippek, hogy ne legyen az!
Szekeres Dóra6 tipp, hogy legközelebb ne barnuljon meg a BANÁN
Te is jártál már úgy, hogy egy egész kötegnyi banán maradt a nyakadon megbarnulva, túléretten? Többé nem fog!
Országh Kitti4 pofonegyszerű tipp, hogy tökéletes legyen a sült édesburid
Jó édesburgonyát könnyű sütni, hiszen isteni finom az alapanyag, de, ha igazán tökéleteset akarsz, akkor érdemes megfogadni ezt a 4 nagyon egyszerű tippet.
Nosalty9 tipp: így főzd puhára a babot, akár áztatás nélkül...
Imádjuk, nyáron is szezonja van, de csomagolva, kimérve, szárítva egész évben kapható - ez a csodás fehérjeforrás, a bab, most reneszánszát éli!
Országh Kitti