Trükkök, hogy vágd fel a dinnyéd!

Közeledik az igazi dinnyeszezon, napokon belül magyar dinnyét hűthetünk a hűtőnkben, hogy aztán kivegyük onnan, felszeleteljük és megegyük. Na de hogy is álljunk neki?  

Tálcán billegő óriási dinnye, vágásra emelt éles nagykés a kezünkben. A dinnye csúszik, mozog, forog, a kés meg éles, nem egyszerű művelet ez, ráadásul jó lenne úgy felszeletelni, hogy jusson mindenkinek és kényelmesen meg is ehessük. A következő videón a 9 legegyszerűbb és legismertebb módszert figyelhetjük meg, kezekre vigyázni.

Nyári receptjeinkből:

Nyári bableves (Bableves 6.)

A bableveseknek egy teljesen más műfaja: igazi nyári verzió, hús (következésképpen füstös íz) nélkül, sok fűszerrel. Érdemes kipróbálni.

Nyári gyümölcskenyér

Amibe kerül egy jókora adag vaj, rossz biztosan nem sülhet ki belőle, és ha még gyümölccsel is jól megpakoljuk... A recept a BBCGoodFood augusztusi számából való. Imádtuk!

Márványsajtos nyári saláta

Nyári estéken gyors és friss ételként könnyen elkészíthető, nagy kedvenc nálunk a sajt, különbözőképpen gazdagítja a salátát, sültet, stb. innen jött az ötlet... Kipróbáltuk, ...

Ezeket olvastad már?

Még több érdekes cikk a Gardenistán.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...