A csirke az egyik legnépszerűbb húsfajta itthon. Nem véletlenül, hiszen rengetegféleképpen elkészíthető, készülhet rántva, lehet belőle pörkölt, de néhány fűszerrel isteni roston szeletként is tálalhatjuk. Mivel nagyon népszerű, így sokszor vásároljuk és tároljuk, ami miatt extrán fontos a csirkehús minősége. A Takeout kérésére szakértők segítenek abban, hogyan állapíthatjuk meg, jó-e még a csirkehús.
A módszer, amivel megállapíthatod, hogy jó-e még a csirke
Martin Bucknavage élelmiszer-biztonsági szakértő állításai szerint nagyon fontos, hogy amikor megvásároljuk a csirkehúst, akkor megnézzük a szavatossági idejét. Ha közeli, akkor jó minél előbb elkészíteni vagy lefagyasztani. Amennyiben pedig nyálkás, ragadós, illetve savanyú a szaga, akkor jobb megválni tőle.
Az Arkansas Egyetem professzora, John A. Marcy szerint a savanyú szag
a hűtési hőmérsékleten szaporodó bomlási baktériumokból fakadhat. Ezeket azonban nem szabad összekeverni a szalmonellával. A professzor szerint 70 fokon megsütve elfogyaszthatjuk, de ha a nyálkás, akkor szerinte sem szabad elfogyasztani.
Továbbo okos konyhai praktikákat leshetsz el: