A csirke az egyik legnépszerűbb húsfajta itthon. Nem véletlenül, hiszen rengetegféleképpen elkészíthető, készülhet rántva, lehet belőle pörkölt, de néhány fűszerrel isteni roston szeletként is tálalhatjuk. Mivel nagyon népszerű, így sokszor vásároljuk és tároljuk, ami miatt extrán fontos a csirkehús minősége. A Takeout kérésére szakértők segítenek abban, hogyan állapíthatjuk meg, jó-e még a csirkehús.
A módszer, amivel megállapíthatod, hogy jó-e még a csirke
Martin Bucknavage élelmiszer-biztonsági szakértő állításai szerint nagyon fontos, hogy amikor megvásároljuk a csirkehúst, akkor megnézzük a szavatossági idejét. Ha közeli, akkor jó minél előbb elkészíteni vagy lefagyasztani. Amennyiben pedig nyálkás, ragadós, illetve savanyú a szaga, akkor jobb megválni tőle.
Az Arkansas Egyetem professzora, John A. Marcy szerint a savanyú szag
a hűtési hőmérsékleten szaporodó bomlási baktériumokból fakadhat. Ezeket azonban nem szabad összekeverni a szalmonellával. A professzor szerint 70 fokon megsütve elfogyaszthatjuk, de ha a nyálkás, akkor szerinte sem szabad elfogyasztani.
Legszaftosabb roston sült csirkemell
Hogy lesz a legfinomabb a sült csirkemell? Szerintünk így: a húst bőségesen fűszerezzük, hirtelen szaftosra sütjük, majd gazdag, sűrű és ízes mártással, egy serpenyőben ...
Lime-os, mézes-mustáros csirkemell
Ha egy könnyed, mégis különleges csirkemelles fogásra vágysz, akkor érdemesebb valamilyen rendhagyó pácot készíteni hozzá: ezúttal az egyszerű mézes-mustáros pácot gondoltuk újra, ...
Öt hozzávalós parmezános csirkemell
A hagyományos parmezános csirke bepanírozva és olajban vagy sütőben sütve készül. Az aranybarna, ropogós panír miatt is annyira közkedvelt és ellenállhatatlan, viszont mi most mutatunk ...
Továbbo okos konyhai praktikákat leshetsz el: