2 trükk, amivel megóvhatod az epret a korai romlástól

Téged is bosszant, hogy néhány nap alatt tönkre megy az eper a konyhádban? Semmi gond, van két módszerünk, mellyel könnyedén meghosszabbíthatod élettartamát.

Az eper sajnos elég gyorsan romlásnak indul, ha nem megfelelően tároljuk. Azt már sokan tudjuk, hogy nem ajánlott megmosva tárolni, és a legjobb, ha a hűtőbe rakjuk. Hiába tartjuk be ezt a két fontos alapszabályt így is könnyedén előfordulhat, hogy néhány nap múlva ellepi a penész. Szerencsére van két módszer, mellyel meghosszabbíthatjuk az eper fogyaszthatóságát.

2 trükk, amivel megóvhatod az epret a korai romlástól

Akár 5 napig is épp marad

Keress egy jól záródó műanyag dobozt, és béleld ki papírtörlővel, majd helyezd bele egyesével, óvatosan az eperszemeket.

Fontos, hogy ne kerüljenek bele olyan darabok, melyeken sérülés van. Ha több rétegben teszed bele az epreket, akkor a két réteg közé tegyél egy plusz papírtörlőt.

Ez beszívja majd a gyümölcsből kiszivárgó nedvességet, megelőzve ezzel a romlást.

30 perces epres lepény

Ez az édes tart (lepény) nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul nagyon finom is. Tökéletes kísérője lehet egy csésze kávé vagy tea reggelire, vagy egy gombóc ...

Epres bao

Eljött az eperszezon ideje, és ha van kedved kísérletezni, akkor készítsd el te is bátran a híres ázsiai gőzgombóc édes, epres verzióját. Nekünk bejött!

Epres-mentás jeges zöldtea

Nincs is jobb ellenszere a korán beköszöntő nyári hőségnek, mint egy nagy pohár, jól behűtött ital - ezzel az isteni finom jeges teával pedig ti sem lőhettek mellé. Kóstoljátok meg Ti ...

A módszer, amivel akár két hétig is elállhat

Egy tálba önts 1:8 arányban almaecetet és vizet. Keverd el, tedd bele az epret, majd hagyd 4-5 percig állni. Ezután alaposan mosd át a szemeket hideg vízzel. Szárítsd meg az epret, és csak teljesen szárazon tedd el az előző módszerhez hasonlóan papírral kibélelt, jól záródó dobozba.

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...