3 zseniális trükk, amivel tovább szépek maradnak majd az almáid

Mostantól soha többé nem kell idő előtt kidobnod az almáidat. Legalábbis akkor, ha kipróbálod ezeket a trükköket!

Ha nem megfelelően tárolod az almáidat, akkor könnyedén előfordulhat, hogy ideje korán megbarnulnak, és hamarabb megromlanak. Szerencsére van néhány trükk a tarsolyunkban, amelyeknek hála, tovább szépek maradnak majd.

Fontos tudni, hogy az almák alapvetően három okból kezdenek el rohadni, ezek pedig kombinálhatók is: az eltelt idő, a rajtuk található ütődések, valamint más rothadó gyümölccsel való kontaktus miatt. Éppen ezért célszerű először azokat elfogyasztani, amelyeken már alapból barnulás látható, vagy amelyek ütődést szenvedtek.

5 tipp, hogy tovább szépek maradjanak az almáid

Csomagold be!

Tekerd bele újságpapírba az almákat, lehetőség szerint olyanba, amin nincs színes tinta, ezzel elválaszthatod őket egymástól a gyümölcskosárban vagy a ládában. A legjobb, ha olyan helyiségben tudod tárolni a becsomagolt almákat, amely elég hűvös, de nem megy fagypont alá a hőmérséklete. Akár az erkélyre is kiteheted, ha nagyvárosban élsz, és nincs otthon kamrád.

Nem mindegy a sorrend

Furcsa, de az is számít, hogy méretük alapján milyen sorrendben eszed meg az almákat. Először a nagyobbakkal kezdj, mert jellemzően azok romlanak gyorsabban, és haladj az egyre kisebbek felé.

Messziről kerüld el a hűtőt

Ne tárold az almáidat a hűtőszekrényben, és főleg ne rakd őket más zöldségek és gyümölcsök mellé! Utóbbiak ugyanis úgynevezett etilén-gázt engedhetnek ki magukból, ami felgyorsítja a rothadási folyamatot. Már akkor is gyorsabban romlanak az almák, ha egy helyiségben vannak, mondjuk, a burgonyával.


Még több trükk a konyhában:

Címlapról ajánljuk

További cikkek