3 zseniális trükk, amivel tovább szépek maradnak majd az almáid

Mostantól soha többé nem kell idő előtt kidobnod az almáidat. Legalábbis akkor, ha kipróbálod ezeket a trükköket!

Ha nem megfelelően tárolod az almáidat, akkor könnyedén előfordulhat, hogy ideje korán megbarnulnak, és hamarabb megromlanak. Szerencsére van néhány trükk a tarsolyunkban, amelyeknek hála, tovább szépek maradnak majd.

Fontos tudni, hogy az almák alapvetően három okból kezdenek el rohadni, ezek pedig kombinálhatók is: az eltelt idő, a rajtuk található ütődések, valamint más rothadó gyümölccsel való kontaktus miatt. Éppen ezért célszerű először azokat elfogyasztani, amelyeken már alapból barnulás látható, vagy amelyek ütődést szenvedtek.

5 tipp, hogy tovább szépek maradjanak az almáid

Csomagold be!

Tekerd bele újságpapírba az almákat, lehetőség szerint olyanba, amin nincs színes tinta, ezzel elválaszthatod őket egymástól a gyümölcskosárban vagy a ládában. A legjobb, ha olyan helyiségben tudod tárolni a becsomagolt almákat, amely elég hűvös, de nem megy fagypont alá a hőmérséklete. Akár az erkélyre is kiteheted, ha nagyvárosban élsz, és nincs otthon kamrád.

Nem mindegy a sorrend

Furcsa, de az is számít, hogy méretük alapján milyen sorrendben eszed meg az almákat. Először a nagyobbakkal kezdj, mert jellemzően azok romlanak gyorsabban, és haladj az egyre kisebbek felé.

Klasszikus máglyarakás

A máglyarakás az az egész évben készíthető édesség, ami klasszikusnak számít, és tényleg nagyon sokan szeretik. Nővérem első komolyabb konyhai próbálkozásai között tartjuk ...

A legegyszerűbb almás pite

Ugye ismerős a pillanat, amikor ez embernek semmi kedve órákig sütögetni, de úgy kíván valami finom desszertet? Na, ezt pont erre találták ki. Három hozzávaló, egy csipet fűszer, és 15 ...

Messziről kerüld el a hűtőt

Ne tárold az almáidat a hűtőszekrényben, és főleg ne rakd őket más zöldségek és gyümölcsök mellé! Utóbbiak ugyanis úgynevezett etilén-gázt engedhetnek ki magukból, ami felgyorsítja a rothadási folyamatot. Már akkor is gyorsabban romlanak az almák, ha egy helyiségben vannak, mondjuk, a burgonyával.


Még több trükk a konyhában:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...