Továbbra is szállítottak a veszélyes baktériumokat tartalmazó magyar ásványvízből

Annak ellenére, hogy veszélyes anyagokat találtak benne, továbbra is szállítottak a vízből, ráadásul nem is akárhova.

Március közepén mi is hírt adtunk arról, hogy a Hírös ásványvízben úgynevezett Pseudomonas aeruginosa nevezetű baktériumottaláltak, ami akár tüdőgyulladást is okozhat. Ennek ellenére továbbra is szállítottak az Országos Vérellátó Szolgálathoz, tudta meg a 24.hu. Mindez ráadásul a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet március 11-ei elrendelése után történt.

Az érintettek több csatornán keresztül is értesülhettek arról, hogy komoly probléma van a termékükkel, március 16-án és 17-én a Gladiolus Kft. mégisszállított be félliteres kiszerelésű Hírös ásványvizet az Országos Vérellátó Szolgálathoz - ezt az OVSZ árulta el a hírportál kérdésére. A szolgálat azonban azt állítja, hogy az utolsó két szállítmányból már nem kaptak a véradók. Előtte azonban igen.

A rendőrség közben nyomozást indított az ügyben, a baktériumot tartalmazó ásványvizet gyártó céget és a szállítót három héttel ezelőtt, április 24-én ismét megkeresték a 24.hu újságírói a kérdéseikkel, ezt követően pedig azok tulajdonosát és irányítóját is, de azóta sem kaptak választ.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...