Tortaszeletelés tudományosan

Mi történik a másnapos tortával? Általában a szabadon hagyott részei kiszáradnak. Egy matematikus már száz évvel ezelőtt megtalálta a probléma megoldását.

Ha szerencsénk van, a szülinapra vagy más ünnepségre megkomponált tortánk el is fogy egy szempillantás alatt. Ám az is megtörténhet, hogy privátban még két-három napig is élvezhetjük mesés desszertet. A probléma csak az, hogy a hagyományos szeletelési technikák miatt, a torta belseje feltárul, és így könnyen kiszárad. Másnap tehát olyan szeletünk lesz, amelynek egyik oldala puha és omlós, ám a másik inkább száraz kenyérre emlékeztet.

Egy angol matematikus már száz évvel ezelőtt, 1906-ban megalkotta a tökéletes megoldást: nem kell mást tennünk, mint felhagyni a körcikkek lefaragásával. Ehelyett mindig vágjunk ki egy-egy csíkot a torta közepéből, majd toljuk össze a megmaradt két félholdat. A süti belseje így az utolsó falatig friss marad!

Az alábbi felvételen minden lépést részletesen megfigyelhetsz:

(via BuzzFeed)

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek