Ezért kell a tortapiskótát fejjel lefelé fordítani sütés után

A következő tipp jól jöhet tortasütésnél a kezdő és a haladó cukrászoknak is.

A tökéletes torta készítése igencsak összetett feladat: a tökéletes piskóta mellett hibátlan, kellően habos, mégsem folyós krémet kell előállítanunk, és persze arra is ügyelnünk kell, hogy a végeredmény ne csak finom és harmonikus, de esztétikus is legyen.

Praktikus tippet mutatunk, hogy a torta kívül-belül tökéletes legyen!

A piskótasütésnél – legyen szó kezdő vagy haladó házi cukrászról – sokan szembekerülnek egy apró problémával, amely nem más, mint a torta tésztájának felpúposodása. Hiába ütögetjük le jó alaposan a még nyers tésztát, és igazgatjuk el a masszát úgy, hogy egyenletes legyen, a piskóta közepe mindig felpúposodik. Ilyenkor két lehetőségünk van: az egyik, hogy levágjuk egy jó késsel (esetleg egy erős szál fogselyemmel) a púpos részeket. A másik megoldás, hogy

a tortát fejjel lefelé állítva hagyjuk kihűlni.

Bizony, a türelem fontos szerepet játszik minden tortapiskóta elkészítésekor, ha ugyanis nem várjuk meg, hogy a sütemény alapja kihűljön, a rákent krém és a díszek elfolyhatnak/elolvadhatnak, széttöredezhetnek egy pillanat alatt. Csak vegyünk elő egy tálcát vagy tepsit, és egy határozott mozdulattal fordítsuk meg a piskótát, majd hagyjuk hűlni a tésztát. A torta súlya lenyomja majd a púpot, tésztánk pedig egyenletes lesz.

A tökéletesen egyenletes torta díszítése előtt Martha Stewart azt ajánlja, hogy akár néhány órát is érdemes hűlni hagyni a piskótát, díszítés előtt pedig nem árt rá egy „morzsabevonatot” (vagyis egy vékony első réteg cukormázat) kenni, ezután pedig egy fél órára újra állni hagyni a tortaalapot.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...