Ezért kell a tortapiskótát fejjel lefelé fordítani sütés után

A következő tipp jól jöhet tortasütésnél a kezdő és a haladó cukrászoknak is.

A tökéletes torta készítése igencsak összetett feladat: a tökéletes piskóta mellett hibátlan, kellően habos, mégsem folyós krémet kell előállítanunk, és persze arra is ügyelnünk kell, hogy a végeredmény ne csak finom és harmonikus, de esztétikus is legyen.

Praktikus tippet mutatunk, hogy a torta kívül-belül tökéletes legyen!

A piskótasütésnél – legyen szó kezdő vagy haladó házi cukrászról – sokan szembekerülnek egy apró problémával, amely nem más, mint a torta tésztájának felpúposodása. Hiába ütögetjük le jó alaposan a még nyers tésztát, és igazgatjuk el a masszát úgy, hogy egyenletes legyen, a piskóta közepe mindig felpúposodik. Ilyenkor két lehetőségünk van: az egyik, hogy levágjuk egy jó késsel (esetleg egy erős szál fogselyemmel) a púpos részeket. A másik megoldás, hogy

a tortát fejjel lefelé állítva hagyjuk kihűlni.

Bizony, a türelem fontos szerepet játszik minden tortapiskóta elkészítésekor, ha ugyanis nem várjuk meg, hogy a sütemény alapja kihűljön, a rákent krém és a díszek elfolyhatnak/elolvadhatnak, széttöredezhetnek egy pillanat alatt. Csak vegyünk elő egy tálcát vagy tepsit, és egy határozott mozdulattal fordítsuk meg a piskótát, majd hagyjuk hűlni a tésztát. A torta súlya lenyomja majd a púpot, tésztánk pedig egyenletes lesz.

Legegyszerűbb répatorta

A répatorta egy igazán egyszerű kevert sütemény, ami a répától szaftos. Önmagában fantasztikusan finom, de kínálhatjuk mascarponekrémmel, baracklekvárral vagy porcukorral.

Óriás piskótatekercs-torta

A piskótatekercs az a klasszikus süti, amit az emberek bármikor szívesen készítenek, mert egyszerű és nagyszerű, nem kell nagyon flancolni vele. Puha piskóta házi lekvárral, rengeteg ...

Majdnem eredeti Sacher torta

A Sacher-torta a legismertebb osztrák édesség, amit Bécsben járva mindenkinek meg kell kóstolnia. A legenda szerint először 1832-ben, Metternich kérésére készítette el az akkor még ...

A tökéletesen egyenletes torta díszítése előtt Martha Stewart azt ajánlja, hogy akár néhány órát is érdemes hűlni hagyni a piskótát, díszítés előtt pedig nem árt rá egy „morzsabevonatot” (vagyis egy vékony első réteg cukormázat) kenni, ezután pedig egy fél órára újra állni hagyni a tortaalapot.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...