Tormás mustárkéregben sült csirkecomb

A Konyhafőnök mai adásában a versenyzők ma vízi- és közönséges tormát kaptak fő alapanyagként. Nézzétek, micsoda csirkét tálalt Árpi, a húsok szerelmese!

Tormás mustárkéregben sült csirkecomb

Hozzávalók

  • 2 db csirkecomb
  • 2 nagy torma
  • 1 nagy csokor vízitorma
  • 2 tk angol mustár
  • só és bors
  • 1 db kápiapaprika
  • fél uborka
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 1 db lime
  • 2 ek barnacukor
  • 2 közepes avokádó
  • 2 ek szójaszósz
  • 4 ek tejszín
  • 2 ek mascarpone
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés

A csirkecombot lebőrözzük, kifilézzük, sózzuk, borsozzuk, majd kérget sütünk rá.

A vágott vízitormát angol mustárral, reszelt tormával összekeverjük, rákenjük a csirkecombok tetejére, sütőben 130 fokon sütjük, amíg a teteje meg nem pirul. Ekkor visszavesszük a hőfokot 100 fokra, találásig ezen a hőfokon tartjuk.

Az avokádót megtisztítjuk, vízitormával, sóval, szójaszósszal, kevés olívaolajjal turmixgépben krémes állagig aprítjuk, majd szűrőn átpasszírozzuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Egyforma, nagyon apró kockákra vágjuk az uborkát, kápiapaprikát, lilahagymát, frissen tormát reszelünk bele, olajból, barnacukorból, limeléből sóval dresszinget készítünk. Átkeverjük a zöldségeket - tálalásig hűtőbe rakjuk.

Vajat hevítünk serpenyőben, tormát reszelünk bele, kicsit átpirítjuk, majd felengedjük két kanál mascarponéval és egy pici tejszínnel. Sózzuk, átforraljuk, ha kész, apró lyukú szűrőn átpasszírozzuk. Tálaláskor a kész csirkecombokat a tányér közepére tesszük, az avokádókrémből és a tormás salátánkból két kanál segítségével könnelt formázunk, mellé rakjuk, végül körbelocsoljuk a tejszínes tormamártással.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...