A torma és a vízitorma - vigyázz, csípnek!

Szeretitek a tormát? És a vízitormát ismeritek? Érdemes mindkettőt használni - számos jótékony hatásuk minket is meglepett. És olyan kellemesen csípnek! 

A tormát általában csípősségével és a Húsvéttal, de minimum a sonkával/virslivel kapcsoljuk össze.Eredetileg gyógynövényként használták - tartalmaz kalciumot, C-vitamint, nátriumot és magnéziumot is.

Tudtátok, hogy a reszelt torma (maga a reszelt gyökér) étvágygerjesztő, segíti az emésztést és a vérkeringést is? És azt, hogy csípős illóolaja csak reszeléskor szabadul fel?Főként főtt, füstölt húsfélék kiváló kiegészítője, almával keverve is zseniális, zsenge levele pedig salátákba is mehet.

A vizitorma, melynek szép friss zöld húsos leveleit használjuk, ma már egyre népszerűbb, mint salátaalapanyag.

Szintén jellegzetes fűszeres, csípős, egyben édeskés íze és értékes hatóanyagai vannak, vértisztító hatású, sőt, fáradtságra, köhögésre, emésztésre, salaktalanításra is remek! Szuper kenyérfeltétként, túrókhoz, salátákba, levesekbe, teákba.

Ezeket olvastad már?

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...