Mindenkit meglepett, hogy mi a külföldiek top 3 kedvenc magyaros étele

Az, ami nekünk akár mindennapos étel, arra a külföldiek nem ritkán rácsodálkoznak. A Taste Atlas minden évben összeállít egy listát a nemzetek sajátos ételeiről, rangsorolva a kedvenceket. Mutatjuk, mi az a top 3 magyar kedvenc, amit imádnak a külföldiek!

A Taste Atlas idei összeállításában a top 98 kedvenc magyar étel is felsorakozik, amik között meglepő módon nem kapott helyett se a gulyásleves, se a lángos, se a téliszalámi, pedig a külföldiek körében igen népszerű tételeknek mondhatóak. Olvass tovább, hogy megismerd a dobogós magyar ételeket!

A külföldiek kedvenc magyar étele a húsleves

Az első helyezett a húsleves lett / Recept a képre kattintva elérhető!

Az első helyezett nem más, mint a húsleves, mely a vasárnapi ebédek koronázatlan királya. A hagyományosan marhából vagy csirkéből készülő kiadós leves felér egy főétellel, hiszen a hús mellett csigatésztával/cérnametélttel és gyökérzöldségekkel készül. Mindig melegen tálalják, a legjobban mégis akkor esik, ha megfázással küzdünk.

A lista második tétele nem más, mint a túrórudi

Igazi kedvenc, amit sok országban hírből sem ismernek a túró hiánya miatt / Recept a képre kattintva elérhető!

A túró rudi a legnépszerűbb magyar édesség, és a második legkedveltebb magyar étel.

Az első túró rudi 1963-ban látott napvilágot, amely enyhén édes túróval, és az azt körbeölelő roppanós étcsokoládé bevonattal büszkélkedhetett.

Ma már számos ízesítésben kapható, többek között sárgabarackos és szilvás töltelékkel, de időről időre piacra dobnak újabb ízűeket. Szinte bárhol fellelhetjük kedvencünket, hiszen boltokban, pékségekben és benzinkutakon is megvehetjük.

A harmadik helyre a csabai vastagkolbászt szavazta meg a közönség

A gyulai kolbász a harmadik helyet érdemelte ki

A csabai vastagkolbásznak sikerült a dobogó harmadik fokára kerülnie. A húskészítmény egyediségét az adja, hogy a hús feldolgozásának kézi csontozással állnak neki, így az összes ín eltávolításával a lehető legjobb minőségű húst kapják.

A csabai kolbászt minimum 135 kilósra hízlalt sertésből készítik, amit a csontozás után ledarálnak, majd pirospaprikával, fokhagymával, köménnyel és sóval ízesítik.

Bélbe töltése után füstölik, pácolják és szárítják. Könnyen szeletelhető, íze csípős, füstös és fűszeres.

Forrásunk volt.


Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt a növényt ültesd a muskátli helyére, ha nem tudsz...

A muskátli hazánk egyik legnépszerűbb növénye, ami igénytelensége ellenére hosszú időn keresztül színesbe öltözteti a kertet, balkont vagy éppen teraszt. Ugyan most még tartják magukat, de ideje elgondolkoznia annak, aki a téli időszakban sem tud lemondani a színes virágokról, hogy mégis mit ültessen a muskátli helyére.