TOP 10 felejthetetlen interjú, amit imádtatok olvasgatni 2022-ben

Idén sem hagytunk titeket izgalmas és kihagyhatatlan olvasnivaló nélkül. Jöhetnek a kedvenc interjúitok 2022-ből, legyen szó gasztronómiáról, életmódról, szuper interjúalanyokkal.

  1. „Vegán életmódot folytatok, de nem vagyok szigorú azokkal szemben, akik nem így élnek" – interjú Kásás Tamással
    1.

    „Vegán életmódot folytatok, de nem vagyok szigorú azokkal szemben, akik nem így élnek" – interjú Kásás Tamással

    Azt mondja, ma már sajnálja, hogy nem lehet élsportoló a mostani gondolkodásmódjával, mert kíváncsi lenne rá, mit tudna kihozni magából azzal a fajta tudatossággal, amire az elmúlt években rátalált. Kásás Tamás, háromszoros Olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó lassan öt éve folytat vegán életmódot, bár mint mondja, nem szereti ezt a kifejezést használni. Mi a baj a címkékkel, mennyire volt könnyű a váltás, és milyen tapasztalatokat hozott magával? Többek között ezekről beszélgettünk.

  2. „Megtanultunk osztozni az ennivalón, ennek köszönhetjük, hogy élünk" – interjú dr. Forgács Attila gasztropszichológussal
    2.

    „Megtanultunk osztozni az ennivalón, ennek köszönhetjük, hogy élünk" – interjú dr. Forgács Attila gasztropszichológussal

    „Olyan lénytől származunk, aki úgy élte túl az evolúciót, hogy megosztotta az ételét a többiekkel” – mondja dr. Forgács Attila gasztropszichológus, a Corvinus Egyetem tanára, Az evés lélektana című könyv szerzője. Bár az étkezésnek ma is kitüntetett szerepe van az életünkben, azt talán kevesen tudják, hogy mi mindent köszönhetünk korai őseink étkezési szokásainak, annak, hogy felfedezték a gabonát, vagy épp elkezdtek nagyvadakra vadászni. Az evés evolúciós gyökereiről, a fogyasztói társadalom paradoxonáról, és a modern ember önmérséklet iránti vágyáról kérdeztük a szakembert.

  3. A két budapesti pályaelhagyó, aki Zalába költözött kenyeret sütni – „a dombon túl” megálmodóival beszélgettünk
    3.

    A két budapesti pályaelhagyó, aki Zalába költözött kenyeret sütni – „a dombon túl” megálmodóival beszélgettünk

    Megismerkedtünk Balázs és Kornél természetközeli, szerethető történetével: a Pancs-Gasztroplaccról indultak a Tűzoltó utcából, és egészen Szentkozmadombjára érkeztek egy mesebeli parasztházba, és annak immár termékennyé tett kertjébe.

  4. „Érdemes belegondolni, hogy egy 85 éves néni talán életrevalóbb, mint egy ereje teljében lévő fiatalember" – Interjú Mohos Zsófi fotóművésszel
    4.

    „Érdemes belegondolni, hogy egy 85 éves néni talán életrevalóbb, mint egy ereje teljében lévő fiatalember" – Interjú Mohos Zsófi fotóművésszel

    Görbeország című projektje kapcsán egyre többen ismerik Mohos Zsófi fotóit. A Palócföldet és az ott élő emberek történeteit megörökítő fotós azt mondja, ez az ő terepe, itt érzi magát otthon, hiába budapesti lány. Zsófi többek között arról is mesélt nekünk, hogy miért más hagyományt őrizni és hagyományban élni, miért nem szociofotókat készít, és hogy a nógrádsipeki nénik szerint mikor kell a mákot ültetni.

  5. „Ha valaki szeret főzni, az még nem jelenti azt, hogy tud is” – Anger Zsolt „gasztrovloggernek" áll, ezért megnéztük új konyháját
    5.

    „Ha valaki szeret főzni, az még nem jelenti azt, hogy tud is” – Anger Zsolt „gasztrovloggernek" áll, ezért megnéztük új konyháját

    Anger Zsoltot színpadon, a mozivásznon és a tv-képernyőn is rengeteget láthatták a nézők, most azonban egy új közegben és szerepben találkozhatunk vele: saját „főzőműsort" indít, ahol videóiban olykor egyedül, máskor meghívott vendégekkel kísérletezik és fedezi fel a gasztronómiát. Néhány héten belül indul a PhotoKitchen weboldala és YouTube-csatornája, ezért az indulás előtt személyesen is megnéztük a konyhát, és Zsolt főzési iránti szenvedélyéről, a Konyhafőnökről és filmekről beszélgettünk.

  6. „Szekszárdon majdnem megvertek, mert elmeséltem, anyám hogy készíti a halászlevet” – Interjú Cserna-Szabó Andrással
    6.

    „Szekszárdon majdnem megvertek, mert elmeséltem, anyám hogy készíti a halászlevet” – Interjú Cserna-Szabó Andrással

    Zerkó, Attila törpéje címmel jelent meg Cserna-Szabó András legújabb regénye, ami bár alapvetően egy ókori történelmi road movie, mégis fel-felbukkan benne a gasztronómia is. Hol egy afrikai kereskedő villájában, hol egy barbár táborhelyen, hol egy piacra néző római börtöncella ablakában. Ebben az interjúban Zerkótól indultunk, és a mediterrán piacokon át eljutottunk odáig, hogy vajon jó vagy rossz húslevest könnyebb-e találni egy tetszőlegesen kiválasztott vendéglőben.

  7. Fagyizó a pályaudvar mellett, ahol esőben és kánikulában is sorok állnak – interjú az Erdős és fiai Cukrászda tulajdonosaival
    7.

    Fagyizó a pályaudvar mellett, ahol esőben és kánikulában is sorok állnak – interjú az Erdős és fiai Cukrászda tulajdonosaival

    Két egymás melletti ablakban egy hétvégi napon összesen 40-féle ízű prémium fagylalttal felszerelkezve nyit már reggel „az Erdős” Kelenföldön, ahol nem éppen úri környezetben osztják a legúribb fagylaltot. Süteményeik extra tartalmasak, a vendégek kérdéseire lelkesen sorolják a nemes hozzávalókat. Interjú az Erdős és fiai tulajdonosaival, Erdős Norberttel és Csépányi Nórával.

  8. „Aki szenved, hogy még 12 óra van a műszakjából, és holnap újra kell kezdeni, az ne menjen el szakácsnak" – az Év ifjú séftehetsége díjas Pallag Dáviddal beszélgettünk
    8.

    „Aki szenved, hogy még 12 óra van a műszakjából, és holnap újra kell kezdeni, az ne menjen el szakácsnak" – az Év ifjú séftehetsége díjas Pallag Dáviddal beszélgettünk

    Pallag Dávid, a 2016-os Konyhafőnök döntőse tízéves pályafutása során Budapest belvárosától Saint Tropez-en át a Balatonig számos konyhán megfordult. Végül a járvány döntött helyette: az elbocsátások és étterembezárások idején feleségével, Pallag Fannival saját helyet nyitottak Budaörsön 2020 decemberében. A nehezített pálya ellenére utólag egyértelműen ez volt a jó döntés, hiszen nemcsak, hogy erős törzsvendégkör alakult ki a Rutin körül, de idén Dávid kapta meg az Év ifjú séftehetsége címet a Dining Guide-tól. Ellátogattunk Budaörsre, hogy megfejtsük a titkukat.

  9. „Ez nem egy steril szálloda, és lehet, hogy felbuksz valahol a szandálomban” – interjú Balogh Barival
    9.

    „Ez nem egy steril szálloda, és lehet, hogy felbuksz valahol a szandálomban” – interjú Balogh Barival

    A noszvaji Nomád hotel említésétől is felderül az arca annak, aki valaha járt már ott. A Balogh család által immár huszonhatodik éve üzemeltetett hotel és glamping kicsit olyan, mint egy téren-időn kívüli sziget, mintha a csak a kedvenc rokonainkat látogatnánk meg, hogy kipihenjük magunkat, és feltöltődve nézzünk szembe az új kihívásokkal. A hotel szívét-lelkét, Balogh Barbarát, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Barit kezdetekről, kihívásokról, és a legendás Nomád reggeliről is kérdeztük.

  10. „A nagymama gyakorlatilag kikészített, még szerencse, hogy nem lettem bulimiás" – Bay Éva konyhaművészetébe kaptunk betekintést
    10.

    „A nagymama gyakorlatilag kikészített, még szerencse, hogy nem lettem bulimiás" – Bay Éva konyhaművészetébe kaptunk betekintést

    Bay Éva műsorvezető évtizedeken át köszöntötte a nézőket a tv képernyőjén keresztül, valószínűleg senkinek sem kell személyét bemutatni. Azt sem tagadhatná le, hogy imád főzni, hiszen több főzős vetélkedőben is részt vett, melyeket meg is nyert. Otthonában fogadott minket, ahol beavatott minket konyhaművészetébe, és néhány jól bevált praktikáját is megosztotta velünk.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...