Felfedtük a legszaftosabb hús titkát, egyetlen trükkel szárítottuk meg az edényeket, és még fantasztikus Stefániát is készítettünk

A múlt hét legkeresettebb cikkei között konyhai tippek, otthoni praktikák és természetesen mennyei receptek is sikert arattak.

  1. Ezzel a páccal lesz a legszaftosabb a sült hús
    1.

    Ezzel a páccal lesz a legszaftosabb a sült hús

    Köztudott, hogy a pácolt csirke sokkal finomabb, szaftosabb és ízgazdagabb, mint a natúran sütött. Legalábbis remélhetőleg köztudott. A mai Napi Tipp megmutatja, hogy melyik a lehető legjobb pác ennek eléréséhez.

  2. 5 étel, ami nem is olyan rég még kifejezetten olcsónak számított
    2.

    5 étel, ami nem is olyan rég még kifejezetten olcsónak számított

    „Hó vége van? Akkor lecsót főzök!" – játszódott le bennünk egészen tavaly nyárig a megnyugtató gondolat, idén azonban sajnos minden eddig olcsónak számító fogásunk szinte luxus szintekre emelkedett. Nézzük őket, és siránkozzunk.

  3. 1 mosogatógépes trükk, amivel 5 perc alatt megszárad minden
    3.

    1 mosogatógépes trükk, amivel 5 perc alatt megszárad minden

    Egészen meglepő módja van annak, hogyan lehet egyetlen mozdulattal öt perc alatt megszárítani az összes frissen mosott edényt a mosogatógépből. Csak egyetlen dolog kell hozzá...

  4. Ezt főzheted – 30 étel szeptemberre, a ti legszebb receptjeitekből
    4.

    Ezt főzheted – 30 étel szeptemberre, a ti legszebb receptjeitekből

    Sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük az aktuális kedvenc receptjeinket regisztrált szakácsaink fogásai közül. Töltsétek fel ti is legkedvesebb ételeiteket, és inspiráljátok egymást egész évben! Jöjjenek a szeptemberi kedvencek!

  5. Taralli, az olaszok pénztárcabarát, puhán ropogós sós sütije
    5.

    Taralli, az olaszok pénztárcabarát, puhán ropogós sós sütije

    Olaszországban, ahol azért rendesen fogy a jó bor, megannyi borkorcsolya található. Ezek közül a dél-olasz taralli egy igazán különleges, mégis könnyen és költséghatékonyan elkészíthető ropogtatnivaló. Jöhet a recept?

  6. Miből főzzek? – A szeptember is zamatos alapanyagokkal vár
    6.

    Miből főzzek? – A szeptember is zamatos alapanyagokkal vár

    Mindannyian szeretnénk egy fokkal tudatosabban táplálkozni, nem? Ennek kulcsa pedig elsősorban az alapanyagokban rejlik, amiket a konyhában használunk. A Nosalty csapatával ebben szeretnénk most mindenkinek segítséget nyújtani azáltal, hogy minden hónapban bemutatjuk az éppen aktuálisan termő/beszerezhető zöldségeket és gyümölcsöket és a belőlük készíthető jobbnál jobb ételeket.

  7. Így tartósították nagyanyáink egy évig a húst
    7.

    Így tartósították nagyanyáink egy évig a húst

    Nagyszüleink idejében, mikor még csak egy-egy háztartásban volt fagyasztó, más trükköket kellett bevetni az ételek tartósítására. Napi Tippünk főszereplője a mai napon a sertéshús, a következő módszert pedig mi is nagymamáinktól lestük el.

  8. 5 imádott étterem Zuglóban, ahová nem csak a kerületiek járnak
    8.

    5 imádott étterem Zuglóban, ahová nem csak a kerületiek járnak

    Zuglóban élni, mint tudjuk, életérzés. Közel van a város és kőhajításnyira az épülő-szépülő Városliget, a XIV. kerületben már mégis lassabb, emberléptékűbb a tempó. Legyen az a régi villanegyed a zajos Thököly út egyik oldalán vagy a kertesházas részek, a főváros egyik legélhetőbb kerületében járunk. És milyen jókat is ehetünk itt! Íme 5 jó ok, hogy Zuglót válasszuk gasztroúticélunként.

  9. „Ez nem egy steril szálloda, és lehet, hogy felbuksz valahol a szandálomban” – interjú Balogh Barival
    9.

    „Ez nem egy steril szálloda, és lehet, hogy felbuksz valahol a szandálomban” – interjú Balogh Barival

    A noszvaji Nomád hotel említésétől is felderül az arca annak, aki valaha járt már ott. A Balogh család által immár huszonhatodik éve üzemeltetett hotel és glamping kicsit olyan, mint egy téren-időn kívüli sziget, mintha a csak a kedvenc rokonainkat látogatnánk meg, hogy kipihenjük magunkat, és feltöltődve nézzünk szembe az új kihívásokkal. A hotel szívét-lelkét, Balogh Barbarát, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Barit kezdetekről, kihívásokról, és a legendás Nomád reggeliről is kérdeztük.

  10. A retró egybefasírt, amit Stefániának hívunk, és tojást dugunk a közepébe
    10.

    A retró egybefasírt, amit Stefániának hívunk, és tojást dugunk a közepébe

    Egyben sült, aranybarna, ropogós kéreg, puha, omlós húsos belső, mely sok-sok főtt tojáskarikát rejt. Egyesek petrezselymes burgonyával, mások rizzsel, megint mások pedig krumplipürével imádják. Na, kitaláltátok? Legyen Stefánia ebédre!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...