A villámgyors szezámos csirkétől könny szökött a szemetekbe, a karfiolrizzsel spóroltunk néhány kalóriát

A múlt héten is rengeteg érdekes témával foglalkoztunk: utánajártunk többek közt annak, hogyan főzik a profi séfek a húslevest, kipróbáltuk Julia Child híres fokhagymapucoló trükkjét, bebizonyítottuk, hogy nem csak a levesben ízletes a zeller, és megtanítottuk, hogyan édesítsd a süteményeidet jóval kevesebb cukorral.

  1. Nem kell fél kiló cukor a sütibe: próbálj meg inkább így édesíteni
    1.

    Nem kell fél kiló cukor a sütibe: próbálj meg inkább így édesíteni

    Cukor. Mindenképpen egy olyan hozzávaló, amelynek használatáról igaz, hogy a kevesebb több. Akkor legalábbis biztosan, ha az egészségünkről van szó. Felmerül azonban a kérdés, hogy fel kell-e áldoznunk kedvenc süteményeinket az egészség oltárán...

  2. Kipróbáltuk Julia Child fura fokhagymapucoló trükkjét...és nem igazán működött
    2.

    Kipróbáltuk Julia Child fura fokhagymapucoló trükkjét...és nem igazán működött

    Julia Childra sose mondanánk rosszat, és most sem tervezzük, de egy cikk - és a kíváncsiság - által vezérelve kipróbáltuk a világhírű szakács/háziasszony fokhagymapucoló trükkjét...és nem ájultunk el tőle.

  3. Soha többé unalmas zöldségek: elkészítéskalauz nem csak vegáknak
    3.

    Soha többé unalmas zöldségek: elkészítéskalauz nem csak vegáknak

    Több zöldséget kéne ennünk. Sokat segíthet ebben, ha minden zöldségből kihozzuk a legtöbbet az elkészítés során. Tanuljuk meg, mit hogyan főzzünk-süssünk!

  4. Így főzik a profi séfek a húslevest: mert ott, ahol húslevessel várnak, otthon vagy
    4.

    Így főzik a profi séfek a húslevest: mert ott, ahol húslevessel várnak, otthon vagy

    Leveses nemzet vagyunk, ha esik, ha fúj, ha szomorúak vagyunk vagy boldogok, a húsleves mindenre gyógyír, és mindenkor támasz. De hogyan készítik a profik? Pesti Istvánt, a tatai Platán Restaurant & Café séfjét és Pohner Ádám séfet kérdeztük.

  5. 7 női séf, aki a férfiak uralta gasztrovilágban vált világhírűvé
    5.

    7 női séf, aki a férfiak uralta gasztrovilágban vált világhírűvé

    Érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a többnyire férfiak uralta gasztronómia világa és a séfszakma is tele van zseniális női szereplőkkel. Olyan világhírű szakácsokat hoztunk nektek, akik korántsem nevezhetők a szó szoros értelmében a "gyengébbik nem" képviselőinek.

  6. Új étrend a láthatáron: bolygódiéta, amivel nem csak magadat mentheted meg
    6.

    Új étrend a láthatáron: bolygódiéta, amivel nem csak magadat mentheted meg

    A Föld intő jeleire egyre többen felfigyelünk, és érezzük, változtatnunk kell táplálkozási szokásainkon. Erre a legújabb módszer a bolygódiéta. Nézzük meg, mit tartalmaz!

  7. Az 5+1 hozzávalós vacsora, ami mindent visz – Ettől a bébibrokkolis csirkétől bekönnyezel
    7.

    Az 5+1 hozzávalós vacsora, ami mindent visz – Ettől a bébibrokkolis csirkétől bekönnyezel

    Szereted egymással párosítani a brokkolit és a csirkét, ugyanakkor nem tudod, hogyan turbózhatnád fel az ízeket egy gyors vacsorához? Adj hozzá egy kis gyömbért, némi szezámot és szójaszószt, és megszületik maga a nagybetűs CSODA!

  8. Ha herótod van már a rizstől, akkor próbáld ki az egészségesebb karfiolrizst
    8.

    Ha herótod van már a rizstől, akkor próbáld ki az egészségesebb karfiolrizst

    Szeretnél több zöldséget beiktatni az étrendedbe? Cseréld le a rizst, és próbáld ki az egészségesebb karfiolrizst, ami pikkpakk elkészíthető.

  9. Lerántjuk a leplet az aprósüteményekről: ettől lesz igazán OMLÓS a tészta
    9.

    Lerántjuk a leplet az aprósüteményekről: ettől lesz igazán OMLÓS a tészta

    Legyen szó édes vagy sós omlós sütikről, pogácsáról vagy mondjuk sajtos rúdról, mindenkinek az a célja, hogy az étel több napon át omlós maradjon. Mélyére ásunk annak, miben rejlik a lényeg.

  10. Így használd a mostohagyerekként kezelt ZELLERGUMÓT...nem csak húslevesben!
    10.

    Így használd a mostohagyerekként kezelt ZELLERGUMÓT...nem csak húslevesben!

    A zeller egyik leghétköznapibb zöldségünk, amit mégis egészen érthetetlen módon a legtöbször csak egyféle módon használunk. Pedig a zellergumó nemcsak levesekbe való, hanem készülhet belőle rengetegféle étel. Ehhez adunk ötleteket.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...