Felfedtük a tökéletes fonott kalács titkát, fantasztikus böjti ételeket készítettünk nektek

Múlt héten bebizonyítottuk, hogy a torma nem csak a sonka mellett finom, medvehagymás raviolit készítettünk, megmutattuk, hogyan süss isteni báránybordát húsvétra, és még tojást is festettünk egy különleges technikával. Összeszedtük a legjobb cikkeket az előző hétről!

  1. Felfedjük előttetek a tökéletes húsvéti fonott kalács titkait
    1.

    Felfedjük előttetek a tökéletes húsvéti fonott kalács titkait

    Bár pár hetünk még van húsvétig, a tökéletes kalács kikísérletezését érdemes még időben elkezdeni. Mutatunk egy receptet, és adunk pár jó tanácsot, hogy mindenki elájuljon attól, milyen finom kalácsot tudsz sütni!

  2. Soha többet kenyérkockát: a kruton annyi minden más is lehet
    2.

    Soha többet kenyérkockát: a kruton annyi minden más is lehet

    Sok leves egyszerűen nem ugyanaz kruton nélkül. Ha meguntuk a kenyérkockát, ezekkel az új feltétekkel kísérletezzünk.

  3. Torma, a mostohagyerek: bizonyítékok, hogy nem csak a sonka mellett finom
    3.

    Torma, a mostohagyerek: bizonyítékok, hogy nem csak a sonka mellett finom

    Évi egyszer kerül elő legtöbbünk konyhájában, akkor viszont egyszerre faljuk és sírunk, mintha nem lenne holnap...hogy mi az? Persze, hogy a torma! Na de miért esszük ilyen ritkán? És miért csak a sonka mellé kanalazunk belőle?

  4. Unikornistojást festettünk tejszínhabbal, és most megmutatjuk, hogy csináld
    4.

    Unikornistojást festettünk tejszínhabbal, és most megmutatjuk, hogy csináld

    Tojásfestős sorozatunk folytatódik! Ezúttal egy szemet gyönyörködtető technikát mutatunk be nektek, ami nemcsak szuper egyszerű, de közben jól is szórakozunk majd.

  5. 3 kelkáposztás böjti étel, ami megváltoztatja a húsmentes fogásokról alkotott véleményed
    5.

    3 kelkáposztás böjti étel, ami megváltoztatja a húsmentes fogásokról alkotott véleményed

    Idén február közepén kezdődött, és április 3-ig tart a nagyböjt. Nem szoktuk tartani, de próbálunk minden évben egyre több ennek megfelelő ételt készíteni. Ez a három kelkáposztás fogás akár ebbe az időszakba, akár egy vegán étrendbe is beilleszthető.

  6. Minden olaszkonyha-rajongónak tudnia kell a MARINARA szósz titkáról
    6.

    Minden olaszkonyha-rajongónak tudnia kell a MARINARA szósz titkáról

    Egy tésztaszósz, amit mindenhol ismernek a világon, mégsem tudja senki, hogy mi is valójában. Feloldjuk ezt az ellentmondást: íme, minden tudnivaló a Marinara szószról.

  7. A francia trükk, amitől tökéletesen puha lesz a pitetésztád
    7.

    A francia trükk, amitől tökéletesen puha lesz a pitetésztád

    A franciák a süteménytészták mesterei, így nem meglepő, hogy a tökéletesen puha pitetésztára is van egy trükkjük.

  8. A hentes mondja: így válaszd ki a tökéletes húsvéti sonkát!
    8.

    A hentes mondja: így válaszd ki a tökéletes húsvéti sonkát!

    A klasszikus húsvéti sonka van, hogy két hónap alatt készül csak el, míg a gyorspácolt változatok akár már pár nap után is fogyaszthatóak. Mit ajánl a hentes, mire érdemes odafigyelni a húsvéti sonka vásárlásánál és főzésénél? Megkérdeztük.

  9. Medvehagyma ravioliköntösben: kecskesajtos-medvehagymás párnácskák házilag
    9.

    Medvehagyma ravioliköntösben: kecskesajtos-medvehagymás párnácskák házilag

    Ha a húsvéti recepteket, a tavasz legjellegzetesebb és harsogósabb alapanyagát meg az olasz konyhát ötvöznéd, egy tapodtat se mozdulj: házi raviolit készítünk kecskesajtos-medvehagymás kivitelben!

  10. Így készíts idén húsvétkor tökéletes báránybordát fűszervajjal
    10.

    Így készíts idén húsvétkor tökéletes báránybordát fűszervajjal

    A tökéletes bárányborda megkoronázza a húsvéti ünnepet. Mutatjuk, hogyan dobhatod fel egy különleges fűszervajjal.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...