Szinte fele annyiba kerül ez a termék Ausztriában, mint nálunk

A tonhalkonzerv sosem tartozott a legolcsóbb élelmiszerek közé, pláne nem Magyarországon. Legalábbis ez derül ki a Pénzcentrum összehasonlításából, amely szerint Ausztriában és Olaszországban is sokkal olcsóbban juthatunk hozzá a Rio Maréhoz.

Nemcsak a Piros Arany, hanem a Rio Mare tonhalkonzerv is olcsóbb Olaszországban és Ausztriában, mint nálunk. A különbség akár 50-70 százalékot is jelenthet a külföldön és itthon kapható termékek között.

A Rio Mare konzerves tonhal fele annyiba kerül Olaszországban és Ausztriában, mint itthon

A Magyarországon kapható 65-85 grammos, hármasával vagy négyesével csomagolt Rio Mare ára 3000-3200 forint körül mozog, amiért diszkontokban 2000 forintért is hozzájuthatunk. Mindez azt jelenti, hogy a kilós ára 19-21 ezer forint is lehet, ami euróban 48-53 euró a jelenlegi árfolyam szerint.

Martha Stewart kedvenc tonhalsalátája

Alma és bazsalikom tonhalsalátában? Igen, a híres amerikai gasztroblogger, Martha Stewart igazán érti a dolgát, ráadásul ez egy rendkívül egyszerűen elkészíthető akár reggelire vagy ...

Olaszországban ugyanez a kiszerelés 6,6-8 euró egy drágább webshopban, aminek kilós ára 30-31 euró, azaz 11-12 ezer forint.

Ez 50-70 százalékos árkülönbséget jelent a magyar árakhoz képest.

Olaszföldön olyan üzletet is találni, ahol a 9 darabos, 65 grammos kiszerelés 8, 49 euró, aminek kilója 14, 51 euró, vagyis 5800 forint. Ez már egyharmada a magyar árnak. Még Ausztriában is olcsóbban juthatunk hozzá a 80 grammos, háromdarabos kiszereléshez, ami 6 euró körül kapható a szomszédban. Ennek kilós ára 25 eurót jelent, vagyis 10 ezer forintot.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...