Tonhalsteak articsókaszívvel laskamártással - Horváth Ambrustól
Hozzávalók:
- 1 db articsóka negyedelve
- 10 dkg vöröstonhal-szelet
- 10 dkg laskagomba szeletelve
- só, bors, olívaolaj, vaj, tejszín
- mogyoró hagyma, fokhagyma
- friss cukorborsó
- balzsamecet, kakukkfű
Elkészítés:
- Az articsókát félbevágom, a szívét megvajazom, sózom, borsozom, és olívaolajjal, balzsamecettel együtt 200 fokon 30 percig sütöm lefedve.
- A laskagombát hagymán és fokhagymán dinsztelem, sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem, majd tejszínnel beforralom.
- A borsó héját blansírozom, majd vajon megfuttatom.
- A tonhalat 2-2 percig pirítom mindkét oldalán. Enyhén sózom, borsozom.
- Kevés lime-ot csavarok rá a végén.