Töméntelen mennyiségű baci kerül a szülinapi tortára minden gyertyaelfújástól, jó étvágyat!

Sajnos kísérlettel bizonyították, hogy a hipochondereknek áll a világ - a szülinapi gyertya elfújásával ugyanis 1400%-kal több bacilus kerül a tortádra...

DE komolyan, te gondoltál már arra, mikor elfújtad a gyertyáidat a tortádon, vagy inkább mikor a másik fújta el a sajátjait, hogy most aztán tele lest minden bacival, amik egyenesen a szerencsétlen szülinapos szájából repültek a tortamázra?

via GIPHY

MONDD, HOGY NEM.

Hipochonderek oké. Nekik elnézzük, talán.

Úgy fest, volt, aki gondolt, méghozzá a Clemson University az USA-ban, és az a baj, hogy most, miután felhívták a figyelmünket, tök logikus az egész.

Leterítettek egy folpackot, bekenték cukormázzal, és felkértek egy csapatot, fújják el a bele állított gyertyákat - hogy jól látszódjon a lényeg, előtte pizzát etettek velük...

...a beszennyezett tortamázat kitenyésztették, és sajnos...

...14-szer annyi baktériumot találtak rajta, mint azon, amin senki nem fújta el a gyertyákat! :(

Sőt, egy esetben ez a szám 120-szoros volt. Magyarul: van, aki úgy fúj gyertyát, hogy jóval több bacit is átpakol nekünk, és van, aki visszafogottabb gyertyafújó.

A kísérletet végző kutató szerint ettől függetlenül ne aggódjunk, nem sanszos, hogy betegek leszünk, de azért ha tudjuk, hogy az ünnepelt náthás, influenzás, akármi, inkább gondoljuk át a tortafogyasztást...

Na szép, mondhatom!

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

via delish

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...