Minél nagyobbakat érdemes persze válogatni a paprikákból a zöldségesnél, bár van olyan, aki kifejezetten szereti a kisebb példányokat – szerintem ezekkel sokkal hosszabb és macerásabb a munkafolyamat. Megtisztításuk abban merül ki, hogy természetesen alaposan megmossuk őket folyó vízben, majd egy éles késsel, határozott mozdulattal körbevágjuk a csumájuknál úgy, hogy a magházat is kiemeljük, eltávolítsuk. A töltelék összeállítása ezután következhet, és persze ezerféle receptje létezik a tökéletesnek: nincs konszenzus azt illetően, hogy milyen húsból tökéletes, de az eredeti leírás tudomásunk szerint a darált sertéshúst preferálta.
töltött paprika
A mi kis családunkban már rég az egyik kedvenc ételek közé tartozik, és nem utolsósorban könnyen elkészíthető finomság.
töltött paprika
Van aki sűrű lével, van aki vékonnyal szereti, de abban azt hiszem egyetérthetünk, hogy a nyár elejének nagyon várt ételéről van szó. Egyszerű és gyors. Szeretjük, nincs ezen mit ...
töltött paprika
Édesanyám gyakran készített nekünk töltött paprikát. Az ötvenes években hús nélkül, csak rizs és tojás volt a töltelékben. A gyermekeim és unokáim is szeretik, sőt osztrák ...
töltött paprika
Azért ötöltem ki ezt a formáját a töltött paprikának, mert óriási paprikáim voltak, és egyébként is a kaliforniai paprikának nagyon vastag húsa van, szerintem nem alkalmas töltött ...
töltött paprika
Bevált családi recept. Nekem ez az igazi.
töltött paprika
Nálunk az édes töltött paprika a kedvenc és kuktában főzve szeretem, mert türelmetlen vagyok. A petrezselymes változatot egy étteremben kóstoltam meg, szerintem így még finomabb.
töltött paprika
Az egész család szereti a töltött paprikát, én is több szempont miatt kedvelem! Egészséges, könnyű fogás és a passzírozott paradicsom számtalan egészségre gyakorolt kedvező ...
töltött paprika
Gyorsan elkészíthető, itthon megtalálható alapanyagokból megfőzhető ételre volt szükségünk, mert az ünnepet tapétázással töltöttük. Egyébként is több év is eltelik, mire ...
A reform életmód jegyében sokan pulykával töltik, ez teljesen az egyéni ízlésünkre van bízva. Fűszerpaprikával, fokhagymával, sóval és rizzsel kell megfőznünk a klasszikust, illetve beletölteni a megtisztított paprikákba. Keressünk olyan paprikákat, melyek nem túl vastag húsúak. Gondolkodjunk nagy fazékban, mert csak abban férnek majd el. Öntsük fel sűrű paradicsomlével a fazekat: persze a legjobb ebből is a házi, de ehhez nem olyan egyszerű hozzájutni.
Még több töltött paprika receptje >>
töltött paprika
Ez szintén egy olyan recept, amit édesanyámtól tanultam.
töltött paprika
A töltelék receptjét az interneten találtam. Ennél ne spóroljunk a fűszerekkel! A mártás elkészítését, pedig egy ismerős árulta el nekem. Nyáron lehet paradicsomból készíteni, de ...
töltött paprika
A boltban féláron adták a zöldpaprikát, mert kissé már fonnyadozott szegénykém. Lecsaptam rá, töltött paprikának kiváló lesz. A kölest nagyon megszerettem az utóbbi időben, így ...
töltött paprika
A töltött paprikában az a jó, hogy ezerféleképpen elkészíthető. Nem volt kedvem húst enni, inkább húsmentes hétkezdésre vágytam, és valamire, aminek szezonja van. Lecsópaprikát ...
töltött paprika
Nálunk a nyár nem múlhat el töltött paprika nélkül. Igaz, hogy mostanában már télen is hozzá lehet jutni kicsit borsosabb áron zöldpaprikához, de annak az íze meg sem közelíti a ...
töltött paprika
Ehhez a recepthez hozzátartozik, hogy én csak 28-30%-os paradicsompüréből főzök. Valahogy nekem ezzel sikerül eltalálni a megfelelő ízvilágot. Tehát ez a recept is ilyen sűrített ...
töltött paprika
Ritkán szoktam tradícionális magyar ételek elkészítésének itthon nekiállni, a hagyományos fogásokat leginkább a szüleinknél élvezzük.
E tekintetben kivételes nap volt a mai: ...
Viszont ha tavaly előrelátóak voltunk és tettünk el paradicsomlevet, akkor most itt az ideje, hogy felhasználjuk. 2/3–1/3 arányban hígíthatjuk vízzel, természetesen a víz legyen kevesebb. A végén a lisztes habarást nem szabad elfelejteni, ettől ugye némileg sűrűbb lesz a töltött paprikánk állaga. A paradicsom nagyon jól viseli maga mellett a zeller karakteres ízét, így nem hagynánk ki pár zellerszárat sem a jóból. Mellé főtt krumplikockákat kínáljunk – így az igazi, klasszikus tálalási mód!
A Dobd össze! korábbi cikkeit itt olvashatod >>