Töltsd meg a paprikát!

Végre itt a töltenivaló paprikák szezonja, de legalábbis pár héten belül biztosan roskadoznak majd a pultok tőlük - mi más is készülhetne belőle, mint töltött paprika?

Minél nagyobbakat érdemes persze válogatni a paprikákból a zöldségesnél, bár van olyan, aki kifejezetten szereti a kisebb példányokat szerintem ezekkel sokkal hosszabb és macerásabb a munkafolyamat. Megtisztításuk abban merül ki, hogy természetesen alaposan megmossuk őket folyó vízben, majd egy éles késsel, határozott mozdulattal körbevágjuk a csumájuknál úgy, hogy a magházat is kiemeljük, eltávolítsuk. A töltelék összeállítása ezután következhet, és persze ezerféle receptje létezik a tökéletesnek: nincs konszenzus azt illetően, hogy milyen húsból tökéletes, de az eredeti leírás tudomásunk szerint a darált sertéshúst preferálta.

Töltött paprika levetkőztetve

Azért ötöltem ki ezt a formáját a töltött paprikának, mert óriási paprikáim voltak, és egyébként is a kaliforniai paprikának nagyon vastag húsa van, szerintem nem alkalmas töltött ...

Töltött paprika kuktában

Nálunk az édes töltött paprika a kedvenc és kuktában főzve szeretem, mert türelmetlen vagyok. A petrezselymes változatot egy étteremben kóstoltam meg, szerintem így még finomabb.

A reform életmód jegyében sokan pulykával töltik, ez teljesen az egyéni ízlésünkre van bízva. Fűszerpaprikával, fokhagymával, sóval és rizzsel kell megfőznünk a klasszikust, illetve beletölteni a megtisztított paprikákba. Keressünk olyan paprikákat, melyek nem túl vastag húsúak. Gondolkodjunk nagy fazékban, mert csak abban férnek majd el. Öntsük fel sűrű paradicsomlével a fazekat: persze a legjobb ebből is a házi, de ehhez nem olyan egyszerű hozzájutni.

Még több töltött paprika receptje >>

Töltött paprika Cintiától

A töltelék receptjét az interneten találtam. Ennél ne spóroljunk a fűszerekkel! A mártás elkészítését, pedig egy ismerős árulta el nekem. Nyáron lehet paradicsomból készíteni, de ...

Töltött paprika

Ritkán szoktam tradícionális magyar ételek elkészítésének itthon nekiállni, a hagyományos fogásokat leginkább a szüleinknél élvezzük. E tekintetben kivételes nap volt a mai: ...

Viszont ha tavaly előrelátóak voltunk és tettünk el paradicsomlevet, akkor most itt az ideje, hogy felhasználjuk. 2/31/3 arányban hígíthatjuk vízzel, természetesen a víz legyen kevesebb. A végén a lisztes habarást nem szabad elfelejteni, ettől ugye némileg sűrűbb lesz a töltött paprikánk állaga. A paradicsom nagyon jól viseli maga mellett a zeller karakteres ízét, így nem hagynánk ki pár zellerszárat sem a jóból. Mellé főtt krumplikockákat kínáljunk így az igazi, klasszikus tálalási mód!

A Dobd össze! korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...