A legfinomabb zöldségek, melyekkel tél végén is feltöltheted a vitaminraktárakat

Pár szuper ötletet mutatunk, melyekkel, mielőtt az első, friss tavaszi idényzöldségek megérkeznek, fel tudjátok tölteni a vitaminraktáratokat – ezekkel könnyűszerrel áthidalható bármely vitaminhiányos időszak. (x)

Kimerült vagy, és úgy érzed, a tél végére teljesen felélted az energiatartalékaidat? Talán érdemes egy kicsit újragondolnod az étkezési szokásaidat – vajon elegendő zöldségfélét és hüvelyest fogyasztasz? A betegségek elleni védekezésben óriási szerepe van a változatos, növényi alapú étrendnek és a vitaminok fogyasztásának is, hiszen az immunrendszerünk támogatásának a kiegyensúlyozott étrend az egyik legalapvetőbb feltétele. A Bonduelle összegyűjtött néhány természetes vitaminbombát, amelyet érdemes beépítened a mindennapi étkezésbe.

Zöld levelesek

A leveles zöldségek, mint a spenót, sóska, kelkáposzta, mind-mind gazdagok C- és K-vitaminban, folsavban, de található bennük értékes kálium, magnézium, kalcium, illetve vas is.  

Cékla

A bíborszínű zöldség folsavban, B1-, B2-vitaminban egyaránt bővelkedik. Csodás színét antioxidáns hatású vegyületek, az úgynevezett antociánok adják. A téli hónapokban kétségkívül az egyik legjobb vitaminforrás, ráadásul számtalan módon elkészíthetjük. Megsütve például isteni fogás lehet!

Keress még több Bonduelle-receptet itt!

Lencse

A lencsében B1-, B2-vitamin, pantoténsav és folsav található, emellett értékes forrása az olyan ásványi anyagoknak, mint a foszfor, magnézium, kálium, cink, mangán, réz és a vas. Ezen felül élelmi rosttartalmával is büszkélkedhet.

+1 tipp: fogyassz hüvelyes zöldségekből legalább heti 2-3 alkalommal! Ezek a növények igazi superfoodnak számítanak, felhasználásuk ráadásul igen változatos lehet, hiszen készíthetünk belőlük leveseket, főzelékeket, de gondolhatunk rájuk köret vagy saláta, illetve a manapság igen népszerű krémek és mártogatósok formájában is.

Ha kedvet kaptál a zöldségek fogyasztásához, látogass el a Bonduelle weboldalára, ha pedig az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokra lenne szükséged, böngéssz az Egészség rovaton!

Keress még több zöldséges receptet a Bonduelle oldalán itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...