Kimerült vagy, és úgy érzed, a tél végére teljesen felélted az energiatartalékaidat? Talán érdemes egy kicsit újragondolnod az étkezési szokásaidat – vajon elegendő zöldségfélét és hüvelyest fogyasztasz? A betegségek elleni védekezésben óriási szerepe van a változatos, növényi alapú étrendnek és a vitaminok fogyasztásának is, hiszen az immunrendszerünk támogatásának a kiegyensúlyozott étrend az egyik legalapvetőbb feltétele. A Bonduelle összegyűjtött néhány természetes vitaminbombát, amelyet érdemes beépítened a mindennapi étkezésbe.
Zöld levelesek
A leveles zöldségek, mint a spenót, sóska, kelkáposzta, mind-mind gazdagok C- és K-vitaminban, folsavban, de található bennük értékes kálium, magnézium, kalcium, illetve vas is.
Cékla
A bíborszínű zöldség folsavban, B1-, B2-vitaminban egyaránt bővelkedik. Csodás színét antioxidáns hatású vegyületek, az úgynevezett antociánok adják. A téli hónapokban kétségkívül az egyik legjobb vitaminforrás, ráadásul számtalan módon elkészíthetjük. Megsütve például isteni fogás lehet!
Keress még több Bonduelle-receptet itt!
Lencse
A lencsében B1-, B2-vitamin, pantoténsav és folsav található, emellett értékes forrása az olyan ásványi anyagoknak, mint a foszfor, magnézium, kálium, cink, mangán, réz és a vas. Ezen felül élelmi rosttartalmával is büszkélkedhet.
+1 tipp: fogyassz hüvelyes zöldségekből legalább heti 2-3 alkalommal! Ezek a növények igazi superfoodnak számítanak, felhasználásuk ráadásul igen változatos lehet, hiszen készíthetünk belőlük leveseket, főzelékeket, de gondolhatunk rájuk köret vagy saláta, illetve a manapság igen népszerű krémek és mártogatósok formájában is.
Ha kedvet kaptál a zöldségek fogyasztásához, látogass el a Bonduelle weboldalára, ha pedig az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokra lenne szükséged, böngéssz az Egészség rovaton!