A rántott hús mellett a vasárnapi asztal másik nagy sztárja a töltött hús. Csirke vagy dagadó májas-petrezselymes töltelékkel, esetleg karaj kolbásszal. Ha töltött húst terveztek, rengeteg módon készülhet!
töltött dagadó
Tudjuk, nem kifejezetten könnyű nyári ebéd a töltött dagadó, de tehetetlenek voltunk, mert a nép - a gyerkőc - ezt kívánta meg. A kívánsága így teljes sült... :)
Klasszikusok hidegen és melegen
Ha azt mondjuk, töltött hús, legtöbbször a töltött csirke, csirkecomb vagy dagadó jut eszünkbe. Az a klasszikus, ami a vasárnapi húsleves után rizibizivel, petrezselymes krumplival vagy krumplipürével került az asztalra, és az sem volt baj, ha másnapra maradt – hidegen ugyanis még jobb, mint frissen és melegen. A klasszikus töltött dagadó és csirke megunhatatlan tölteléke a zsemlés-májas verzió, amelybe a petrezselyem kötelező, de sok más fűszert is elbír. Különösen jó választás akkor, ha nagy vendégseregre készülünk, mert előre elkészíthető, és minél többet áll, annál jobb lesz az íze. Sőt ezt a típusú töltött húst nyugodtan túlfűszerezhetjük egy kicsit – sülés közben a hús szépen, fokozatosan átveszi a töltelék ízét, így sem a fűszerekkel, sem az ízesítéssel nem kell csínján bánni!
Hajtsd finomra! – Hajtogatós finomságok >>
töltött dagadó
Hűtőürítő akcióm terméke ez. Szerintem nem is vagyok olykor tisztában, mit is halmozok fel. Mindenesetre ez egy igen finom kutakodás volt. Még a fiam is dícsérte, pedig ő nem is eszik ...
töltött dagadó
Életem első töltött dagadója! Nagyon finom lett.
töltött dagadó
Ez egy nagyon régi recept, régen sokszor el is készítettem, de valahogy feledésbe merült. Most véletlenül rátaláltam, és már nem is kellett gondolkodnom tovább a vasárnapi ebéden. A ...
töltött dagadó
Újfajta tölteléket szerettem volna kitalálni a dagadóhoz, amiben nincs kenyér.
töltött dagadó
Születésnapomra kaptam egy Európa tálat. Ez volt az első étel, amit készítettem benne. Nagyon omlós és ízletes lett. Nem száradt ki a hús.
töltött dagadó
Érdemes ezt a sültet előző nap elkészíteni, mert frissen nem lehet szépen felszeletelni. Hidegen viszont gyönyörű ( akár még vékony) szeletekre is vágható.
Nálunk például ...
töltött dagadó
Amikor legelőször akartam elkészíteni ez a receptet, még nem tudtam, hogy a nyúja hivatalos neve a dagadó. Azóta már megtanultam ;-).
Igazán másnap tudjuk tálalni, mert hidegen lehet ...
A felturbózott hússzelet
A rántott hús – csirke vagy karaj – szintén elmaradhatatlan hétvégi kellék. Bár azt sem könnyű megtanulni minden esetben, hogy tökéletes rántott húst készítsünk, ha már ismerjük a dörgést, jöhet a nehezített terep: a töltött rántott hús vagy göngyölt natúr szelet. És bár a rántott vagy natúr szelet önmagában nem egy kreatív műfaj, a töltött verzió készítésekor elővehetjük a játékos énünket. Télen készülhet aszalt gyümölccsel, tavasszal a friss zöldek, medvehagyma vagy spenót, a klasszikusok kedvelőinek pedig a sajtos-sonkás változat. Ha a töltelék megengedi, ezt is elkészíthetjük előre – szépen felszeletelve és újra összeillesztve bármelyik hidegtál dísze lehet!
Így használd a római tálat! >>
töltött hús
Viszonylag olcsó, nagyon finom és laktató étel, amit egyszerű elkészíteni. Ha unjuk a rántott húst, érdemes feldobni egy kis velővel.
töltött hús
Története igazából nincsen.:) Vasárnapi ebédre szerettünk volna a szokványos rántott húst egy picit feldobni.
töltött hús
Nagyon szeretem a juhtúrót és a rántott húst. Ez az egyik kedvenc elkészítési módom ezen hozzávalókból.
töltött hús
Csirkecombot már töltöttem párszor a szokásos darált hús-áztatott kenyér töltelékkel, de még csirkemellet nem. Olyan sok ínycsiklandozó receptet láttam már ilyen husikról, gondoltam ...
töltött hús
A húsvéti finomságok jórészét tartalmazza a batyu, így méltán kiérdemli helyét az ünnepi asztalon. Medvehagyma-kedvelőknek kifejezetten ajánlott! ;)
Karaj tűzve és szúrva
Kemény színhús, nagyon kevés pluszzsiradékkal. Rengeteg mindent lehet vele kezdeni, tölteni, vagyis felszúrni viszont egyenesen tökéletes! Ha már a hidegtálaknál tartottunk, egy klasszikus hidegtál elképzelhetetlen a kolbásszal töltött karaj nélkül. Ideális további egy vastagabb, téli főzelékhez feltétnek vagy mindenfajta felvágott helyett, szendvicsbe. A karajt emellett spékelni is lehet – aszalt szilvával, fokhagymával, olívabogyóval vagy éppen lefagyasztott fűszervajdarabkákkal.
Megböktük a malacot! >>
töltött hús
Nagy kedvenc nálunk. Leginkább hidegen esszük, francia salátával. Ha kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.
aszalt gyümölcsös hús
A gyümölcs-hús kombináció amúgy is a szívem csücske, de ezt a receptet különösen szeretem. Nem igazán lehet elrontani, hamar elkészül, és ha előre megcsináljuk, akkor csak a sütési ...
töltött hús
Nagyon mutatós és finom húsétel. Vendégváráshoz ideális. Hidegen könnyebben és szebben lehet szeletelni, ezért érdemes előző este elkészíteni.
töltött hús
Ez remek vendégváró húsétel, mivel csak a rövid előkészületi idő köti le a háziasszonyt.
A viszonylag hosszú sütési periódus alatt bőven van idő az egyéb fogások, pl. leves, ...
A rovat korábbi cikkeit itt találod >>