Töltsd bele a húsba!

A rántott hús mellett a vasárnapi asztal másik nagy sztárja a töltött hús. Csirke vagy dagadó májas-petrezselymes töltelékkel, esetleg karaj kolbásszal. Ha töltött húst terveztek, rengeteg módon készülhet!

Klasszikusok hidegen és melegen

Ha azt mondjuk, töltött hús, legtöbbször a töltött csirke, csirkecomb vagy dagadó jut eszünkbe. Az a klasszikus, ami a vasárnapi húsleves után rizibizivel, petrezselymes krumplival vagy krumplipürével került az asztalra, és az sem volt baj, ha másnapra maradt – hidegen ugyanis még jobb, mint frissen és melegen. A klasszikus töltött dagadó és csirke megunhatatlan tölteléke a zsemlés-májas verzió, amelybe a petrezselyem kötelező, de sok más fűszert is elbír. Különösen jó választás akkor, ha nagy vendégseregre készülünk, mert előre elkészíthető, és minél többet áll, annál jobb lesz az íze. Sőt ezt a típusú töltött húst nyugodtan túlfűszerezhetjük egy kicsit – sülés közben a hús szépen, fokozatosan átveszi a töltelék ízét, így sem a fűszerekkel, sem az ízesítéssel nem kell csínján bánni!

Hajtsd finomra! Hajtogatós finomságok >>

Ormánsági töltött dagadó

Ez egy nagyon régi recept, régen sokszor el is készítettem, de valahogy feledésbe merült. Most véletlenül rátaláltam, és már nem is kellett gondolkodnom tovább a vasárnapi ebéden. A ...

Töltött dagadó 1.

Érdemes ezt a sültet előző nap elkészíteni, mert frissen nem lehet szépen felszeletelni. Hidegen viszont gyönyörű ( akár még vékony) szeletekre is vágható.  Nálunk például  ...

Töltött dagadó 3.

Amikor legelőször akartam elkészíteni ez a receptet, még nem tudtam, hogy a nyúja hivatalos neve a dagadó. Azóta már megtanultam ;-). Igazán másnap tudjuk tálalni, mert hidegen lehet ...

A felturbózott hússzelet

A rántott hús – csirke vagy karaj – szintén elmaradhatatlan hétvégi kellék. Bár azt sem könnyű megtanulni minden esetben, hogy tökéletes rántott húst készítsünk, ha már ismerjük a dörgést, jöhet a nehezített terep: a töltött rántott hús vagy göngyölt natúr szelet. És bár a rántott vagy natúr szelet önmagában nem egy kreatív műfaj, a töltött verzió készítésekor elővehetjük a játékos énünket. Télen készülhet aszalt gyümölccsel, tavasszal a friss zöldek, medvehagyma vagy spenót, a klasszikusok kedvelőinek pedig a sajtos-sonkás változat. Ha a töltelék megengedi, ezt is elkészíthetjük előre – szépen felszeletelve és újra összeillesztve bármelyik hidegtál dísze lehet!

Így használd a római tálat! >>

Karaj tűzve és szúrva

Kemény színhús, nagyon kevés pluszzsiradékkal. Rengeteg mindent lehet vele kezdeni, tölteni, vagyis felszúrni viszont egyenesen tökéletes! Ha már a hidegtálaknál tartottunk, egy klasszikus hidegtál elképzelhetetlen a kolbásszal töltött karaj nélkül. Ideális további egy vastagabb, téli főzelékhez feltétnek vagy mindenfajta felvágott helyett, szendvicsbe. A karajt emellett spékelni is lehet – aszalt szilvával, fokhagymával, olívabogyóval vagy éppen lefagyasztott fűszervajdarabkákkal.

Megböktük a malacot! >>

Erdélyi töltött karaj

Nagyon  mutatós és finom húsétel. Vendégváráshoz ideális. Hidegen könnyebben és szebben lehet szeletelni, ezért érdemes előző este elkészíteni.

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...