Csípős töltött tojás recept
Hozzávalók 5 főre
- 10 db tojás
- 4 ek majonéz
- 1 ek szezámolaj (pirított szezámolaj)
- 1 ek chiliszósz (sriracha szósz)
- 2 teáskanál rizsecet
- 1 teáskanál szójaszósz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 4 közepes db újhagyma
- 4 teáskanál szezámmag
Elkészítés
- A tojásokat tegyük egy edénybe, engedjünk rájuk hideg vizet, így kerüljenek a tűzhelyre. Amint felforrt a víz, zárjuk el a tüzet, és hagyjuk a forró vízben a tojásokat 12 percig. Utána tegyük óvatosan a tojásokat jeges, hideg vizes fürdőbe, és várjuk meg, ameddig teljesen kihűlnek. Ekkor könnyen megpucolhatjuk őket, és a tojássárgája körül sem lesz zöldes-szürkés elszíneződés, amely a túlfőzés jele.
- Vágjuk óvatosan, hosszában félbe a tojásokat. A sárgákat gyűjtsük egy keverőtálba. A fehérjecsónakokat tegyük egy tálra.
- A sárgákhoz először egy villával keverjük a majonézt, a szezámolajat, srirachát (vagy más chiliszószt), ecetet, sót, borsot, majd rugós habverővel (esetleg botmixerrel) keverjük teljesen sima krémmé.
- Ezt a tölteléket töltsük egy habzsákba, és nyomjuk bele a fehérjecsónakok mélyedéseibe.
- A tojásokat díszítsük pirított szezámmaggal és vékonyan szelt újhagymával. Rögtön tálalhatjuk is! Jó étvágyat hozzá!