Töltött és rántott káposzta a kék csapattól
Hozzávalók
- 4 savanyú káposzta levél
- 4 kelkáposzta levél
- 2 marék rizs
- 2 x 2 tk fűszerpaprika
- 2 fej fokhagyma
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 20 dkg borjúhús felkockázva
- 20 dkg darált marha
- 1 nagy fej burgonya
- 2 ek zsír
- 2 ek olívaolaj
- só és bors
- babérlevél
Elkészítés
Töltött káposzta
A rizst feltesszük főni. Vöröshagymából, fokhagymából, fűszerpaprikából, valamint felkockázott borjúhúsból sóval és borssal készítünk egy pörköltalapot. A főtt rizst megforgatjuk benne. A savanyú káposztát leveleire szedjük, és a pörköltös alappal megtöltjük. Ezeket vajon megpirítjuk. A krumplit megfőzzük. Hagymát dinsztelünk piros paprikával, megforgatjuk benne a burgonyát és a töltelékeket, az egészet összeforgatjuk.
Rántott káposzta
Kelkáposztalevélbe tesszük a fűszerezett, hagymán, fokhagymán megdinsztelt darálthúst, kis batyukat csinálunk belőle. Tojásban és zsemlemorzsában meghempergetjük, és olajban kisütjük a töltelékeket. Tálaláskor meglocsoljuk fokhagymás tejföllel.