Töltésre született – Dundi paprikák a világ minden szegletéből

Egyik legfinomabb, tartalmas és házias ételünk a töltött paprika, ami annak rendje és módja szerint minden háztartásban másképp készül. Viszont a paprikák töltése egyáltalán nem csak magyar vívmány, számos egyéb nemzet is él a kínálkozó lehetőséggel.

Vannak, akik tényleg megtöltik a zöldséget, mások már csak egyféle paradicsomos-paprikás húsgombócot készítenek. Egyik háznál édesebb maga a paradicsommártás, másiknál akár mediterrán zöldfűszerekkel is megspékelik. De hogyan töltik meg a paprikát például Boszniában, Görögországban vagy éppen Baszkföldön? Töltött paprikákról mesélünk, de nem a hagyományos módon, hanem kitekintvén nemzetközi vizekre. Vannak hozzánk abszolút hasonló változatok, de a töltött paprikák rengetegféleképpen elkészülhetnek. Már eleve maga a paprika alapanyag függvényében is. Zöld, kaliforniai, kápia… rengeteg a lehetőség.

Nézd meg galériánkban a világ töltött paprikáit!

Töltöttpaprika-receptek, amelyeket érdemes megkóstolni:

Szerző: Pákozdi Nóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ismerd meg ezeket a nemzetközi finomságokat is:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...