Töltésre született – Dundi paprikák a világ minden szegletéből

Egyik legfinomabb, tartalmas és házias ételünk a töltött paprika, ami annak rendje és módja szerint minden háztartásban másképp készül. Viszont a paprikák töltése egyáltalán nem csak magyar vívmány, számos egyéb nemzet is él a kínálkozó lehetőséggel.

Vannak, akik tényleg megtöltik a zöldséget, mások már csak egyféle paradicsomos-paprikás húsgombócot készítenek. Egyik háznál édesebb maga a paradicsommártás, másiknál akár mediterrán zöldfűszerekkel is megspékelik. De hogyan töltik meg a paprikát például Boszniában, Görögországban vagy éppen Baszkföldön? Töltött paprikákról mesélünk, de nem a hagyományos módon, hanem kitekintvén nemzetközi vizekre. Vannak hozzánk abszolút hasonló változatok, de a töltött paprikák rengetegféleképpen elkészülhetnek. Már eleve maga a paprika alapanyag függvényében is. Zöld, kaliforniai, kápia… rengeteg a lehetőség.

Nézd meg galériánkban a világ töltött paprikáit!

Töltöttpaprika-receptek, amelyeket érdemes megkóstolni:

Szerző: Pákozdi Nóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ismerd meg ezeket a nemzetközi finomságokat is:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek