Töltődj palacsintával!

A palacsintára a nap minden szakában vevők vagyunk – jöhet reggel, délben, este. Bár nem áll az egészséges ételek dobogóján, mégis bármikor megengedhetjük magunknak!

A tészta és a sütés

A tésztán múlik, hogy milyen lesz a palacsintánk. Készíthetjük a klasszikus, vékony palacsintát, a megszokott alapanyagokból, desszertnek. Lehet élesztős vagy sütőporos pufi palacsinta reggelire, sós, rakott, zöldséges ebédre. A fehér lisztet helyettesíthetjük zabpehellyel, rozs- vagy tönkölyliszttel, hajdinaliszttel. Magát a tésztát dúsíthatjuk krumplival, káposztával, spenóttal, de akár gyümölcsökkel is! A sütéshez is vannak alternatívák – a klasszikus verzió természetesen olajjal vékonyan kikent serpenyőben készül, de önthetjük tepisbe, vagy, ha sűrűbb masszát készítünk, gofrisütőbe is.

Élesztős palacsinta 2.

Van egy kedves leányzó, aki a fiaimra szokott vigyázni. Nem csak a gyerekekkel bánik tündérien, de főzni is szeret és tud is. Tőle származik ez a palacsinta recept. Érdemes kipróbálni. ...

Sós kelt palacsinta

Nem tudom, ismerős-e másnak is a probléma, de a legtöbbször a lehető legegyszerűbb dolgokat tudom elrontani a konyhában - a rántás/habarás és a palacsintasütés élen járnak a ...

Édesek...

Tévedés, hogy az édes palacsinták egészségtelenek! Házi lekvárral, mákkal, dióval kifejezetten egészségesek, nem beszélve arról, hogy ilyenkor, nyáron, a gyümölcsszezon kellős közepén, bármilyen friss gyümölccsel megtölthetjük őket. Hagyjuk a polcon a lekvárt a vitaminszegény téli hónapokra, töltsük a palacsintát villával megtört eperrel, cseresznyével vagy barackkal. Ha savanykásabb gyümölcsöt kapunk, keverhetjük egy kanál mézzel – ez ne lenne egészséges?

Cseresznyés palacsinta

Valami egyszerűre, de mégis különlegesre vágysz? Roskadnak a pultok a zöldségesnél a cseresznyétől? Itt egy finom desszert, ami megédesíti a nyári napokat. Ezt a receptet Lila Füge ...

...és sósak

A palacsinta ma már távolról sem csak desszert. Sós, rakott változatai tökéletes főfogások. Ha megtaláltuk a megfelelő, könnyű palacsintatésztát, a szezon legfrissebb zöldségeivel és finom, párolt húsokkal tölthetjük, tekerhetjük vagy csőben süthetjük. Ha nincs kedvünk tornyot építeni, a zöldségek arra is tökéletesen alkalmasak, hogy pürésítve, majd a tésztához keverve feldobják a megszokott ízeket.

Még több palacsintarecept itt >>

Trikolor palacsintatorony

A palacsintatorony az én extrém sportom a konyhában. Termeli ám az adrenalint, hajaj... eldől, nem dől el, egyenes a belseje, felszívja a szószt, kiszárad? Na, ezt a tornyot azért fogom ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...