Töltődj palacsintával!

A palacsintára a nap minden szakában vevők vagyunk – jöhet reggel, délben, este. Bár nem áll az egészséges ételek dobogóján, mégis bármikor megengedhetjük magunknak!

A tészta és a sütés

A tésztán múlik, hogy milyen lesz a palacsintánk. Készíthetjük a klasszikus, vékony palacsintát, a megszokott alapanyagokból, desszertnek. Lehet élesztős vagy sütőporos pufi palacsinta reggelire, sós, rakott, zöldséges ebédre. A fehér lisztet helyettesíthetjük zabpehellyel, rozs- vagy tönkölyliszttel, hajdinaliszttel. Magát a tésztát dúsíthatjuk krumplival, káposztával, spenóttal, de akár gyümölcsökkel is! A sütéshez is vannak alternatívák – a klasszikus verzió természetesen olajjal vékonyan kikent serpenyőben készül, de önthetjük tepisbe, vagy, ha sűrűbb masszát készítünk, gofrisütőbe is.

Élesztős palacsinta 2.

Van egy kedves leányzó, aki a fiaimra szokott vigyázni. Nem csak a gyerekekkel bánik tündérien, de főzni is szeret és tud is. Tőle származik ez a palacsinta recept. Érdemes kipróbálni. ...

Sós kelt palacsinta

Nem tudom, ismerős-e másnak is a probléma, de a legtöbbször a lehető legegyszerűbb dolgokat tudom elrontani a konyhában - a rántás/habarás és a palacsintasütés élen járnak a ...

Édesek...

Tévedés, hogy az édes palacsinták egészségtelenek! Házi lekvárral, mákkal, dióval kifejezetten egészségesek, nem beszélve arról, hogy ilyenkor, nyáron, a gyümölcsszezon kellős közepén, bármilyen friss gyümölccsel megtölthetjük őket. Hagyjuk a polcon a lekvárt a vitaminszegény téli hónapokra, töltsük a palacsintát villával megtört eperrel, cseresznyével vagy barackkal. Ha savanykásabb gyümölcsöt kapunk, keverhetjük egy kanál mézzel – ez ne lenne egészséges?

Cseresznyés palacsinta

Valami egyszerűre, de mégis különlegesre vágysz? Roskadnak a pultok a zöldségesnél a cseresznyétől? Itt egy finom desszert, ami megédesíti a nyári napokat. Ezt a receptet Lila Füge ...

...és sósak

A palacsinta ma már távolról sem csak desszert. Sós, rakott változatai tökéletes főfogások. Ha megtaláltuk a megfelelő, könnyű palacsintatésztát, a szezon legfrissebb zöldségeivel és finom, párolt húsokkal tölthetjük, tekerhetjük vagy csőben süthetjük. Ha nincs kedvünk tornyot építeni, a zöldségek arra is tökéletesen alkalmasak, hogy pürésítve, majd a tésztához keverve feldobják a megszokott ízeket.

Még több palacsintarecept itt >>

Trikolor palacsintatorony

A palacsintatorony az én extrém sportom a konyhában. Termeli ám az adrenalint, hajaj... eldől, nem dől el, egyenes a belseje, felszívja a szószt, kiszárad? Na, ezt a tornyot azért fogom ...

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!