Ide vidd a megfáradt töklámpásokat

Ha nem szeretnéd a kukába dobni a megunt dísztöködet, és kedveskednél egy kis eleséggel az állatoknak, akkor most figyelj!

Most, hogy vége a halloweennek, a töklámpást is le lehet selejtezni. Sokan nem tudják, mit csináljanak vele, ezért gyakran a kukában végzi, szerencsére idén egy sokkal jobb helyre is kerülhet: a II. kerületi önkormányzat gyűjtőpontokat hozott létre két helyen, ahol bárki lerakhatja a megunt töklámpásait. A kerület polgármestere azt ígéri, hogy a leadott tököket elviszik a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, ahol takarmányként és komposztként hasznosítják majd.

Ide vidd a megfáradt töklámpásokat

Ne dobd a kukába! Adjuk a Zsiráfnak!

- hirdeti a II. kerületi polgármester a Facebookon, aki már át is beszélte a részleteket Szabó Rolanddal, az állatkert igazgatójával.

A töklámpásokat most szombatig lehet lerakni a Marczibányi Téri Művelődési Központban és a Klebelsberg Kultúrkúriában, nyitvatartási időben.

Így egyszerre tehetünk azért, hogy kevesebb hulladékot termeljünk, ráadásul az állatkert tökért rajongó lakóinak is segítünk

– írta Őrsi Gergely, a második kerület polgármestere.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...