Ilyen – és így készül – a tökéletes, pufira töltött csirkecomb

Az egyik igazi családi klasszikus, amiről sokaknak a nagymamánál elköltött ebédek jutnak eszébe. Körülményesnek tűnik, pedig valójában egy-két szabályt betartva egy könnyen elkészíthető, mutatós, rendkívül finom és akár ünnepekkor is kínálható finomságról van szó. – Így készül a legfinomabb töltött csirkecomb.

A töltött csirke egy viszonylag gyakran készített finomság a hazai konyhában, ám a töltött csirkecomb, azaz csak a combok megtöltése mintha sokaknak egy nehezebben kivitelezhető feladatnak tűnne. Pedig egyáltalán nem nehéz elkészíteni, cserébe nagyon finom ételről van szó.

Milyen csirkéből a legjobb a töltött csirkecomb?

Ahogy minden húsfélénél, úgy a csirke esetében is fontos szempont, hogy tényleg jó minőségű legyen, és mivel finom és laktató töltelékkel töltjük meg, így kiadósabb is lesz, tehát megéri beruházni a minőségi, kapirgálós csirkére. A combok minden esetben legyenek bőrösek, hiszen a bőr alá töltjük be a tölteléket, és arra is figyeljünk, hogy egész combot válasszunk, azaz a csirke felső és alsó combrésze ne legyen elválasztva egymástól.

Hova töltsük?

A hús előkészítésénél arra kell figyelnünk, hogy úgy válasszuk el a csirke bőrét a hústól, hogy az sehol se szakadjon meg, a ruganyos bőrt a legkönnyebben az ujjunkkal tudjuk lehúzni a húsról, a csirkecomb felső részétől haladva próbáljuk egészen a comb aljáig felfejteni a bőrt. Ide, ebbe a zsebbe kerül majd a töltelék.

Gyors töltelék húsok mellé, recept a képre kattintva!

Mi legyen a töltelék?

A töltelék tekintetében rengetegféle recept és ajánlás létezik, sokaknak vannak régi családi megoldásai, vannak, akik csirkemájjal, mások gombával, megint mások pedig apróra vágott paprikával dúsítják a tölteléket. A legfontosabb, hogy ne áztassuk el a masszát, dolgozhatunk friss, kockára vágott kenyérrel, de szikkadt zsemlével is, amihez kevés vizet vagy tejet adunk, de épp csak annyit, hogy egy formázható tölteléket kapjunk. A töltelékbe hagyományosan kerül apróra vágott petrezselyem, hagyma, fokhagyma, sokan adnak hozzá még egy kevés pirospaprikát is.

A masszát egy tojással együtt jól formázhatóra gyúrjuk, ha pedig máj is kerül a töltelékbe, akkor azt előtte kevés zsíron vagy olajon lepirítjuk.

Ezt a masszát aztán kézzel vagy kanállal betöltjük a csirkébe, és ha marad esetleg még belőle, akkor azt egy másik tűzálló tálba rendezve a csirkével együtt megsüthetjük.

Hogy süssük?

A töltött csirkecomb természetesen a legjobban a sütőben készül el, magas hőmérsékleten, 180-200 fokon nagyjából egy óra alatt szép pirosra sül. Hústűvel tudjuk ellenőrizni, hogy puhára sült-e a csont mellett is a hús. Leginkább valamilyen krumplis köret illik hozzá, de ugyanúgy nagyon finom rizzsel vagy egy könnyű salátával is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas konyhai tipp:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...