Így készül szerintünk a tökéletes tárkonyos raguleves

A jó tárkonyos raguleves titka a friss alapanyagokban rejlik, ha ezek rendelkezésedre állnak, máris könnyen, bonyodalom nélkül összedobhatod ezt a fantasztikus levest.

A tárkonyos raguleves az egyik legnagyszerűbb fogás, könnyen el lehet készíteni, laktató de nem nehéz étel, ráadásul alapanyagok terén is sok mindent lehet variálni – nem kell minden egyes zöldséghez foggal-körömmel ragaszkodni. Most az egyik legfinomabb és legegyszerűbb receptet mutatjuk be nektek az alábbi alapanyagok ajánlásával:

Hozzávalók 4 főre: 2 evőkanál olívaolaj, 1 nagy darab vöröshagyma, 500 g csirkemell filé, 3 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 közepes db karalábé, tárkony ízlés szerint, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 liter zöldség alaplé, 200 g tejföl, 4 púpozott evőkanál rizsliszt (sima liszt, esetleg keményítő is felhasználható), 100 g csiperkegomba, 200 g csemegekukorica, 200 g zöldborsó, 0.5 citromból nyert citromlé, petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés: A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk.

Egy nagyobb lábosban olívaolajon a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, a fokhagymát, és fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a répákat, a karalábét, és hússal együtt 5-10 percig dinszteljük, majd ízesítjük a tárkonnyal, sóval-borssal.

Felöntjük az alapélével, felforraljuk, majd fedő alatt takarékon szinte puhára főzzük.
Egy kis tálkába tesszük a tejfölt, kikeverjük a liszttel, és rámerünk 2-3 merőkanál levest. Simára keverjük, majd az enyhén buzogó leveshez adjuk.

Hozzátesszük a gombát, a kukoricát és zöldborsót. Néhány percig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott friss petrezselymet és egy citrom levét.

Ha tetszett a recept, mentsd el receptes könyvedbe, vagy küldd el valakinek, aki örülne neki!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Mást főznél? Akkor ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...