Így készül szerintünk a tökéletes tárkonyos raguleves

A jó tárkonyos raguleves titka a friss alapanyagokban rejlik, ha ezek rendelkezésedre állnak, máris könnyen, bonyodalom nélkül összedobhatod ezt a fantasztikus levest.

A tárkonyos raguleves az egyik legnagyszerűbb fogás, könnyen el lehet készíteni, laktató de nem nehéz étel, ráadásul alapanyagok terén is sok mindent lehet variálni – nem kell minden egyes zöldséghez foggal-körömmel ragaszkodni. Most az egyik legfinomabb és legegyszerűbb receptet mutatjuk be nektek az alábbi alapanyagok ajánlásával:

Hozzávalók 4 főre: 2 evőkanál olívaolaj, 1 nagy darab vöröshagyma, 500 g csirkemell filé, 3 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 közepes db karalábé, tárkony ízlés szerint, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 liter zöldség alaplé, 200 g tejföl, 4 púpozott evőkanál rizsliszt (sima liszt, esetleg keményítő is felhasználható), 100 g csiperkegomba, 200 g csemegekukorica, 200 g zöldborsó, 0.5 citromból nyert citromlé, petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés: A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk.

Egy nagyobb lábosban olívaolajon a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, a fokhagymát, és fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a répákat, a karalábét, és hússal együtt 5-10 percig dinszteljük, majd ízesítjük a tárkonnyal, sóval-borssal.

Felöntjük az alapélével, felforraljuk, majd fedő alatt takarékon szinte puhára főzzük.
Egy kis tálkába tesszük a tejfölt, kikeverjük a liszttel, és rámerünk 2-3 merőkanál levest. Simára keverjük, majd az enyhén buzogó leveshez adjuk.

Hozzátesszük a gombát, a kukoricát és zöldborsót. Néhány percig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott friss petrezselymet és egy citrom levét.

Ha tetszett a recept, mentsd el receptes könyvedbe, vagy küldd el valakinek, aki örülne neki!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Mást főznél? Akkor ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek