A tökéletes szuflé titka

A Konyhafőnök mai adásának második feladatában nem brillíroztak a versenyzők, senkinek sem sikerült elkészült szufléjával elkápráztatnia a zsűrit. Szuper tanácsok következnek!

Miközben Bernáth József séf körbenézett az éppen lázasan habverőkkel kalimpáló versenyzők között, vizsgáztatta Tituszt, aki kis segítséggel felmondta a szuflékészítés legfőbb ismérveit, íme a kiegészített verzió:

Citromos soufflé recept

Állag

A szuflé alapja egy homogén anyag, ha darabos, sülés közben nehezen lehet biztosítani megfelelően kész állagát, miszerint: kívül könnyű, de roppanós, belül szinte folyós, de átsült legyen.

Zöldtea-szuflé recept

Ízesítés

A kevesebb több: tehát ne ízesítsük túl. A túlízesített szuflé íze inkább hasonlít egy sűrű zöldség- vagy gyümölcskrémlevesre. A legkellemesebb ízvilágot maximum egy-két összetevő adja ki, édes és sós példa: 1. Csokoládé, narancslé és narancshéj, 2. Csirkemáj, só, bors, zsálya.

Mákszuflé recept

Forma kikenése

A szuflét ugyan a sütőformában tálaljuk, de jó esetben aki fogyasztja, szeretné az egészet kikanalazni. Ezt úgy érhetjük el, ha a sütőformát vajjal bőven kikenjük. Ugyanakkor a tészta nem emelkedik ki a formából, ha nincs egy kis vajas segítsége.

Csoki soufflé ahogy chloedejonge készíti recept

Időzítés

Ha tölteléket, vagyis ganache-t készítünk a szufléhoz, akkor azt érdemes egy nappal korábban összeállítani és behűteni. Egyébként az alap bekeverése után egyből süssük és tálaljuk a szuflét, csak frissen jó! Ez azt jelenti, ha vendégeknek akarunk kedveskedni vele, akkor úgy 30 percre el kell hagyjuk a terepet.

Csokoládés lávasüti recept

Sütési hőfok

Szuflésütéshez elegendő 160 fokra előmelegíteni a sütőt, máskülönben mire a belseje is kész lenne, addigra túlpirul a teteje. Egy hagyományos formában készült, jól bekevert szuflé maximum 15 perc alatt el kell, hogy készüljön.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...