A tökéletes palacsinta 15 titka – Ha ezeket a tippeket megfogadod, príma lesz!

Palacsintát nem nehéz sütni, néhány apró kis praktikával azonban könnyen tökéletesíthetjük jól bevált receptünket.

Mindenkinek van egy jól bevált palacsintareceptje, amelyet évek óta használ. Tekerve vagy hajtva, lekvárral vagy túróval töltve, késsel-villával vagy kézből majszolva, a palacsintát mindenki szereti. Ám jól készíteni nem mindenki tudja. Íme néhány egyszerű, mégis hasznos tipp a bekeveréshez és a sütéshez is, aminek segítségével a palacsintád egyszerűen TÖKÉLETES lesz!

Mindenki máshogy csinálja! Jó hír, azonban, hogy még a tökéletes recept is lehet még tökéletesebb

A tésztához

1. A tojásokat alaposan habosítsuk fel.

2. Ne feledkezzünk meg a csipetnyi sóról, ami nagyanyáink szerint minden édes tésztához szükséges.

3. Ízlés kérdése, hogy a tejet fele rész szódával helyettesítjük-e vagy sem, a szódától kicsit könnyebb lesz a tészta.

4. Egy kis cukrot is adhatunk a tésztához, de tényleg csak egészen keveset, különben csúnyán leég majd a palacsinta.

5. A sütést megkönnyítendő, némi zsiradék hozzáadása mindenképpen javasolt: rajtunk áll, hogy olvasztott vajat vagy olajat csorgatunk a tésztába.

6. Akár a kézi, akár a gépi habverőt hívjuk segítségül, keverjük csomómentesre a palacsintatésztát.

7. A tökéletes palacsinta tésztája tejszín sűrűségű.

8. Sütés előtt minimum 1 órát pihentessük a tésztát, lehetőleg a hűtőszekrényben.

9. Pihentetés után keverjük át a masszát, és hígítsuk kevés tejjel, mert állás közben besűrűsödik.

A sütés

10. Ha a tésztánk tökéletes, már csak egy jó palacsintasütő kell. Ez lehet a klasszikus, hosszú nyelű palacsintasütő vagy a modernebb, teflonos változat is.

11. Fontos, hogy a palacsintasütőben mindig csak palacsintát készítsünk, mást ne!

12. Magas hőmérsékletre hevítsük a serpenyőt, így gyorsan sülnek majd a palacsinták.

13. Ha biztosra akarunk menni, az első palacsinta előtt cseppentsünk pár csepp olajat a serpenyőbe.

14. A palacsinta fordításához használjunk lekerekített végű, hőálló eszközt (pl. szilikon spatulát), hacsak nem zsonglőr módon, a magasba dobálva fordítjuk.

15. Rutinos palacsintasütők egyszerre két serpenyőt is bevethetnek, így csak fele annyi időt kell a tűzhely mellett ácsorogni.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...