Ezekre figyelnünk kell, ha tökéletes karácsonyfát szeretnénk

Mindannyian azt szeretnénk, hogy a legszebb fenyő díszelegjen az otthonunkban, nem? Mutatjuk, mire figyeljünk a kiválasztásánál!

Ha élő fenyőfát szeretnénk karácsonyra, akkor érdemes lehet néhány dolgot figyelembe vennünk, hogy a tökéletes karácsonyfát válasszuk ki. Csupán néhány szempontra kell odafigyelnünk, hogy kiválasszuk a tökéletes karácsonyfát.

Honnan szerezzük be a fát?

Ha jó minőségű fát szeretnénk, lehetőleg faárusítással foglalkozó helyekről vegyük meg a fenyőt. Ezekben a kereskedésekben szakszerű segítséget és tanácsot kapunk a megfelelő fajta kiválasztásához is, ráadásul a csomagolást és a kiszállítást is vállalják többnyire – írja a Sokszínű Vidék.

Ezekre figyelnünk kell, ha tökéletes karácsonyfát szeretnénk

Milyen fajtát válasszunk?

Természetesen nem mindegy, mi számunkra a legfontosabb. A fa illata, színe díszíthetősége, vagy az, meddig áll el? Most mind a négy szempontra mutatjuk a legjobb alternatívát!

A legillatosabb: ha igazi karácsonyi hangulatot szeretnénk, akkor a lucfenyő számunkra a legjobb megoldás. Ez a fajta azonnal körbelengi a lakást csodás illatával. Jó illata van még az ezüst-, a fekete- és az erdei fenyőnek is, a duglászfenyő tűlevelei megdörzsölve pedig narancsillatot árasztanak.

A legkülönlegesebb színű: az ezüstfenyő igazán csodás látványt nyújt ezüstszínű tűleveleinek köszönhetően.

A legtartósabb: a Nordmann fenyőnek tökéletes a formája, ráadásul a tűlevelei sem szúrnak, így ha azt szeretnénk, hogy a gyermekeink is segítsenek a díszítésben, akkor ezt a fajtát válasszuk. Továbbá ez az egyik legtartósabb fajta is, tűlevelei ugyanis rászáradnak az ágakra, ezért nem hullanak le.

Adunk néhány tippet arra is, hogyan maradjon sokáig szép

Így sokáig életben marad

Ha úgy döntünk, hogy vágott fenyőt szeretnénk, akkor vásárlás után érdemes lefűrészelnünk pár centit a végéből, majd vízzel teli vödörbe állítani felhasználásig. A folyadékpótlás azért fontos, mert így később kezdi el csak hullajtani a leveleit, miután bevittük a lakásba. Fontos továbbá az is, hogy hűvös helyen tároljuk a fánkat, és fokozatosan szoktassuk a benti hőmérséklethez, de ha erre nincs lehetőségünk, tegyük olyan karácsonyfatalpba, aminek víztartója is van.


Még több karácsony:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...