-
1.
Ezért felejtsük el a kertben a muskátlikat és a tujákat
Szomorú, de már az otthoni kertészkedés mikéntjébe is alaposan beleszól a klímaváltozás és az egyre fokozódó szárazság. Érdemes megfontolni, amit Budapest főtájépítésze a témában nyilatkozott.
-
2.
Ezért ne tegyél soha tejet a tojásrántottába
A rántotta esetében sokan sokféle „titkos hozzávalóra” esküsznek, és ez rendben is van így. Ízlések és pofonok meg miegymás. Persze vannak olyan trükkök, amelyek nem működnek teljesen tökéletesen.
-
3.
Az őszibarackos süti, amit 30 perc megsütni, de 30 év elfelejteni
Őszibarackból rengeteg ízletes és zamatos süteményt süthetünk, mondjuk nem biztos, hogy mindig mindegyikre lesz időnk. Ha éppen csak 30 percünk van, és akad otthon leveles tészta, akkor ebben a cikkben találjuk a tökéletes receptet.
-
4.
6 dolog, ami a tökéletes nyári piknikhez kell – Új TikTok-videónk bemutatja!
A piknikezés a nyár egyik legkedvesebb tevékenysége, és ugyan némi készülődés kell hozzá, a végeredmény minden fáradozást megér. Most olyan tippekkel készültünk nektek, amelyek nemcsak csodássá, de hulladékmentessé is teszik majd a kiruccanást.
-
5.
Okroshka, a hideg uborkaleves, amit a kefir savanyít tökéletesre
Egy könnyedén laktató, nyárias, kirobbanóan friss ízbomba, amely minden, csak nem unalmas. Ja, és már a látványa miatt is érdemes elkészíteni. Csodaszép vagy, Okroshka!
-
6.
Kötelező kóstolások Görögországban – isteni ételek a gyroson és a muszakán túl
Miután rácsodálkoztunk, hogy a görög saláta a szülőhelyén Horiatiki (χωριάτικη), más néven parasztsaláta, megvoltak az első sültkrumplis-pitás gyrosélményeink, és a görögök töltött szőlőlevelét, a dolmadakiát is megkóstoltuk, vessük bele magunkat ne csak az Égei-tengerbe, hanem a görög konyha remekeibe is. Kevésbé híres, igazi görög ételeket ajánlunk!
-
7.
Pan con Tomate: a reszelt paradicsomos kenyér, ami egyszerű nagyszerűségével tesz boldoggá
A lédús, érett paradicsomok sok isteni ételhez adhatják a napfényes, piros erejüket, néha azonban nem kell túlgondolni a dolgot: főzés és sütés nélkül is készíthetünk velük ínyenc fogásokat. Ilyen a pan con tomate is. Na de mihez kell a reszelő?
-
8.
„A boldog csirkék után már rég itt volt az ideje a boldog munkaerőnek is” – Krizmanics Norberttel, a BESTIA séfjével beszélgettünk
Krizmanics Norbert generációja példaképe is lehetne. A 30-at épphogy betöltő séf épp úgy megküzdött korosztálya démonaival, mint oly sokan, de motiváltabban és erősebben tért vissza, mint valaha. Jelenleg két menő pesti étterem, a BESTIA és a TG Osteria séfje. Ételeit minden hónapban sok ezren kóstolják.
-
9.
Ezt együk a Római-parton, ha nem hekkre vágyunk
A Római-part egykor egységes képet mutatott a hekkbüfékkel és lángosozókkal. Sok víz lefolyt azonban azóta a Dunán, és bár hekk és lángos is bőven akad, ma már sokkal színesebb képet nyújt a mi a kis óbudai riviéránk. Különböző stílusokat és hangulatokat hoztunk el a Rómaifürdő és a Kossuth Lajos üdülőparton délről észak felé haladva. Aztán indulás!
-
10.
Cukkinidetektor – Innen tudhatod, hogy romlott a zöldség
Ugyan a cukkini belsejébe nem látunk bele, mégis meg lehet állapítani, hogy romlott zöldséggel van-e dolgod. Mindjárt el is áruljuk neked a titkot!
Tökéletes hideg uborkalevest főztünk, felfedtük, miért ne tegyél tejet a rántottádba vagy ültess muskátlit a kertbe
A múlt héten is érdekesebbnél érdekesebb tartalmakat osztottunk meg veletek: kóstolás Görögországban, a legegyszerűbb paradicsomos kenyerek vagy éppen kertgondozási tanácsok a muskátliról...volt a héten minden!