Tökéletes hideg uborkalevest főztünk, felfedtük, miért ne tegyél tejet a rántottádba vagy ültess muskátlit a kertbe

A múlt héten is érdekesebbnél érdekesebb tartalmakat osztottunk meg veletek: kóstolás Görögországban, a legegyszerűbb paradicsomos kenyerek vagy éppen kertgondozási tanácsok a muskátliról...volt a héten minden!

  1. Ezért felejtsük el a kertben a muskátlikat és a tujákat
    1.

    Ezért felejtsük el a kertben a muskátlikat és a tujákat

    Szomorú, de már az otthoni kertészkedés mikéntjébe is alaposan beleszól a klímaváltozás és az egyre fokozódó szárazság. Érdemes megfontolni, amit Budapest főtájépítésze a témában nyilatkozott.

  2. Ezért ne tegyél soha tejet a tojásrántottába
    2.

    Ezért ne tegyél soha tejet a tojásrántottába

    A rántotta esetében sokan sokféle „titkos hozzávalóra” esküsznek, és ez rendben is van így. Ízlések és pofonok meg miegymás. Persze vannak olyan trükkök, amelyek nem működnek teljesen tökéletesen.

  3. Az őszibarackos süti, amit 30 perc megsütni, de 30 év elfelejteni
    3.

    Az őszibarackos süti, amit 30 perc megsütni, de 30 év elfelejteni

    Őszibarackból rengeteg ízletes és zamatos süteményt süthetünk, mondjuk nem biztos, hogy mindig mindegyikre lesz időnk. Ha éppen csak 30 percünk van, és akad otthon leveles tészta, akkor ebben a cikkben találjuk a tökéletes receptet.

  4. 6 dolog, ami a tökéletes nyári piknikhez kell – Új TikTok-videónk bemutatja!
    4.

    6 dolog, ami a tökéletes nyári piknikhez kell – Új TikTok-videónk bemutatja!

    A piknikezés a nyár egyik legkedvesebb tevékenysége, és ugyan némi készülődés kell hozzá, a végeredmény minden fáradozást megér. Most olyan tippekkel készültünk nektek, amelyek nemcsak csodássá, de hulladékmentessé is teszik majd a kiruccanást.

  5. Okroshka, a hideg uborkaleves, amit a kefir savanyít tökéletesre
    5.

    Okroshka, a hideg uborkaleves, amit a kefir savanyít tökéletesre

    Egy könnyedén laktató, nyárias, kirobbanóan friss ízbomba, amely minden, csak nem unalmas. Ja, és már a látványa miatt is érdemes elkészíteni. Csodaszép vagy, Okroshka!

  6. Kötelező kóstolások Görögországban – isteni ételek a gyroson és a muszakán túl
    6.

    Kötelező kóstolások Görögországban – isteni ételek a gyroson és a muszakán túl

    Miután rácsodálkoztunk, hogy a görög saláta a szülőhelyén Horiatiki (χωριάτικη), más néven parasztsaláta, megvoltak az első sültkrumplis-pitás gyrosélményeink, és a görögök töltött szőlőlevelét, a dolmadakiát is megkóstoltuk, vessük bele magunkat ne csak az Égei-tengerbe, hanem a görög konyha remekeibe is. Kevésbé híres, igazi görög ételeket ajánlunk!

  7. Pan con Tomate: a reszelt paradicsomos kenyér, ami egyszerű nagyszerűségével tesz boldoggá
    7.

    Pan con Tomate: a reszelt paradicsomos kenyér, ami egyszerű nagyszerűségével tesz boldoggá

    A lédús, érett paradicsomok sok isteni ételhez adhatják a napfényes, piros erejüket, néha azonban nem kell túlgondolni a dolgot: főzés és sütés nélkül is készíthetünk velük ínyenc fogásokat. Ilyen a pan con tomate is. Na de mihez kell a reszelő?

  8. „A boldog csirkék után már rég itt volt az ideje a boldog munkaerőnek is” – Krizmanics Norberttel, a BESTIA séfjével beszélgettünk
    8.

    „A boldog csirkék után már rég itt volt az ideje a boldog munkaerőnek is” – Krizmanics Norberttel, a BESTIA séfjével beszélgettünk

    Krizmanics Norbert generációja példaképe is lehetne. A 30-at épphogy betöltő séf épp úgy megküzdött korosztálya démonaival, mint oly sokan, de motiváltabban és erősebben tért vissza, mint valaha. Jelenleg két menő pesti étterem, a BESTIA és a TG Osteria séfje. Ételeit minden hónapban sok ezren kóstolják.

  9. Ezt együk a Római-parton, ha nem hekkre vágyunk
    9.

    Ezt együk a Római-parton, ha nem hekkre vágyunk

    A Római-part egykor egységes képet mutatott a hekkbüfékkel és lángosozókkal. Sok víz lefolyt azonban azóta a Dunán, és bár hekk és lángos is bőven akad, ma már sokkal színesebb képet nyújt a mi a kis óbudai riviéránk. Különböző stílusokat és hangulatokat hoztunk el a Rómaifürdő és a Kossuth Lajos üdülőparton délről észak felé haladva. Aztán indulás!

  10. Cukkinidetektor – Innen tudhatod, hogy romlott a zöldség
    10.

    Cukkinidetektor – Innen tudhatod, hogy romlott a zöldség

    Ugyan a cukkini belsejébe nem látunk bele, mégis meg lehet állapítani, hogy romlott zöldséggel van-e dolgod. Mindjárt el is áruljuk neked a titkot!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...