Húsvét előtt mindenki azon töri a fejét, hogyan dobja fel az ünnepi menüt. Tojás, sonka, torma és kalács minden asztalra kerül, de mi legyen az plusz, az a kicsi újítás, amitől izgalmasabb lehet az idei nyuszikeresés?
Mindennek az alapja
A tojás az összes húsvéti hozzávaló közül a legsimulékonyabb. Nem véletlenül sütjük kalácsba vagy sonka közepébe. Tojáskrémet keverünk belőle, megfőzzük és szeleteljük, sőt még a locsolók is ezt kapják színezett változatban ajándékba. Ezek alapján tojásból lehet a legváltozatosabb fogásokat készíteni – a most látható tojásos ravioli is pontosan alátámasztja ezt!
Ínycsiklandó küllem
Hogyan lehet valaminek a külleme ínycsiklandó? Már amikor a tányérodra kerül a tükörtojás kinézetű tészta, azonnal beindul a pavlovi reflex. Aztán beleszúrod a villád vagy késsel félbevágod, kifolyik belőle a sárga "láva", és még meg sem kóstoltad, de rögtön érzed a szádban az ízét. Hát valahogy így.
Könnyű elkészítés
Raviolitésztát vehetünk félkészen és mélyhűtötten is, így nincs akkora pancs a készítésnél. A búzalisztből készült előgyártott termékek bármelyike - nemcsak az olasz, hanem a japán gyoza vagy a kínai pekingi kacsához használatos palacsinta is - megfelel ennek a célnak. De akinek ideje engedi, mindenképpen készítsen házi tésztát, hiszen frissen a legjobb. Ehhez a recepthez, a hagyományostól eltérően, nagyon vékonyra kell nyújtani!
A töltelék egy perc alatt összedobható, bármilyen zöldet – újhagymát, bazsalikomot, snidlinget – vághatunk bele. Szezonja miatt a képen látható ravioliba medvehagyma került. Szósz egyáltalán nem szükségeltetik hozzá, ezt a szerepet tökéletesen betölti a felvágás után kifolyó tojássárga.
Remélem, mostanra mindenkit sikerült meggyőznöm! Készítsetek húsvéti előételnek tojásos raviolit, szépítsétek apróra vágott snidlinggel, frissen őrölt borssal és pár csepp olívaolajjal!Jövő héten egy gazdagon megpakolt vietnami szendvicset hozok. A legjobb bahn mi fűszeres húsgolyókkal készül, én is ezzel töltöm majd.Gréti