Tökéletes előétel – készíts tojásraviolit!

Tükörtojás? Nem az, csak úgy néz ki! A vékony tésztakorong medvehagymás ricottakrémet és egy üde tojássárgát rejt. Vágj bele!

Húsvét előtt mindenki azon töri a fejét, hogyan dobja fel az ünnepi menüt. Tojás, sonka, torma és kalács minden asztalra kerül, de mi legyen az plusz, az a kicsi újítás, amitől izgalmasabb lehet az idei nyuszikeresés?

Tojásravioli - kattints ide a receptért!

Mindennek az alapja

A tojás az összes húsvéti hozzávaló közül a legsimulékonyabb. Nem véletlenül sütjük kalácsba vagy sonka közepébe. Tojáskrémet keverünk belőle, megfőzzük és szeleteljük, sőt még a locsolók is ezt kapják színezett változatban ajándékba. Ezek alapján tojásból lehet a legváltozatosabb fogásokat készíteni – a most látható tojásos ravioli is pontosan alátámasztja ezt!

A tojásravioli recepjéért kattints a képre!

Ínycsiklandó küllem

Hogyan lehet valaminek a külleme ínycsiklandó? Már amikor a tányérodra kerül a tükörtojás kinézetű tészta, azonnal beindul a pavlovi reflex. Aztán beleszúrod a villád vagy késsel félbevágod, kifolyik belőle a sárga "láva", és még meg sem kóstoltad, de rögtön érzed a szádban az ízét. Hát valahogy így.

Csodás előétel: tojásravioli - a recepjéért kattints a képre!

Könnyű elkészítés

Raviolitésztát vehetünk félkészen és mélyhűtötten is, így nincs akkora pancs a készítésnél. A búzalisztből készült előgyártott termékek bármelyike - nemcsak az olasz, hanem a japán gyoza vagy a kínai pekingi kacsához használatos palacsinta is - megfelel ennek a célnak. De akinek ideje engedi, mindenképpen készítsen házi tésztát, hiszen frissen a legjobb. Ehhez a recepthez, a hagyományostól eltérően, nagyon vékonyra kell nyújtani!

A tojásravioli recepjéért kattints a képre!

A töltelék egy perc alatt összedobható, bármilyen zöldet – újhagymát, bazsalikomot, snidlinget – vághatunk bele. Szezonja miatt a képen látható ravioliba medvehagyma került. Szósz egyáltalán nem szükségeltetik hozzá, ezt a szerepet tökéletesen betölti a felvágás után kifolyó tojássárga.

Remélem, mostanra mindenkit sikerült meggyőznöm! Készítsetek húsvéti előételnek tojásos raviolit, szépítsétek apróra vágott snidlinggel, frissen őrölt borssal és pár csepp olívaolajjal!Jövő héten egy gazdagon megpakolt vietnami szendvicset hozok. A legjobb bahn mi fűszeres húsgolyókkal készül, én is ezzel töltöm majd.Gréti

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...