A Vajdaság legészakibb községében, Magyarkanizsán járva az ember igazi különlegességeket kóstolhat, ezt a kalandot pedig semmi áron nem érdemes kihagyni. Nézzétek!
Magyarkanizsa a Vajdaság legészakabbra található községe, közvetlenül a magyar határ mellett. A 13 várost magába foglaló régió központja a szintén Magyarkanizsa névre hallgató, közel tízezer fős város. Már a megérkezésünkkor éreztük, hogy egy hihetetlenül kedves, vendégszerető közösségbe csöppentünk, alig vártuk, hogy elinduljunk és megkóstoljuk a helyi jellegzetességeket. Betűk helyett azonban beszéljenek a képek, ezt a videót látva ugyanis könnyen meglehet, hogy máris pakolod a táskád, és elindulsz Magyarkanizsára!
Első utunk Kispiacra vezetett, ahol Annus néni segítségével vajalját készítettünk. Ezt az ételt leginkább reggelire fogyasztják, és ahogy az a nevében is benne van, fő összetevője a vaj. Pontos recept nincs, a helyiek leginkább érzéssel készítik ezt az ételt, de azért megpróbáljuk összefoglalni, mi is került bele: körülbelül fél kiló vaj, 70-80 dkg liszt, egy bögrényi tejföl, só, és még egy kis vaj. A végeredmény egy kissé porózus, de mégis krémes finomság lett. A lakosok körében is megosztó ételt a helyi termelői piacról beszerezhető zöldségekkel érdemes fogyasztani, így lesz igazán különleges a kulináris élmény!
Aki Magyarkanizsán jár, annak a vajalján kívül mindenképpen érdemes megkóstolnia a régióra jellemző ikonikus fogásokat, a cevapot és a halászlevet is. Az általunk kóstolt cevap borjúhúsból készült, faszénen sütve, a tetejére pedig - még melegen - kajmak került, amely Szerbia egyik különleges sajtja. Ahány ház, annyi cevap – minden helyen a saját ízlésük szerint készítik a szakácsok. Az ízek mellett az adagok is fantasztikusak, sok esetben érdemes ketten egy-egy fogáson osztoznia annak, aki erre jár, és még úgy is biztosan jóllakik majd mindenki.
Mivel a régiót keresztül szeli a Tisza, jellemzően sok halételt fogyasztanak itt – és talán mind közül a halászlé a legnépszerűbb. Így ezt sem hagyhattuk ki, és ahogy rövid utunk során minden fogás, ez is elképesztően ízletes volt és laktató.
Magyarkanizsa egy csodálatos tájegységekkel rendelkező, isteni finom fogásokat felsorakoztató, vendégszerető régió. Mindenképp érdemes meglátogatni, ha szeretnétek Budapesttől alig több mint 2 órányira kikapcsolódni, és megkóstolni egyedi, és egytől egyig isteni ételeiket.
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Megettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...