Tokajról és környékéről mindig a rendezett és lankás dűlők jutnak elsőre eszembe, melyek az év minden szakában gyönyörűek, de ilyenkor ősszel igazán szépek, köszönhetően a megsárgult szőlőleveleknek.
A környék bővelkedik is gyönyörű helyekben, úgymint Erdőbénye, Tarcal, Mád, Boldogkőváralja, ahol lélegzetelállító a vidék. Hajnalban vagy naplementekor pedig tényleg elmondhatatlanul magával ragadó látványt nyújt ez a táj!No de hogy ne csak a természetről beszéljek, hanem komolyabb dolgokról is:
nemzetünk egyik büszkesége is itt lelhető fel, a tokaji aszú, mely a világ egyik legegyedibb édes bora- viszont nem én lennék, ha jelen esetben nem valami húsos ételt készítettem volna vele.
A dolgok eléggé adottak, hisz Márton-napi hangulatokban vagyunk, így per pillanat a liba a főszereplője a gasztroszínpadnak...
...na de hogyan csinál az ember libasültet kinn a szabadban?
Hát kérem szépen úgy, ahogy én tettem a videóban, ráadásul megbolondítottam az egészet egy aszús-mazsolás mártással, és rittyentettem mellé egy kis puliszkát, amit ismerhetünk még ganca, vagy kukoricamáléként is.
Oké, jöhetne most az ellenvetés, hogy "de hát ezt lehetetlen szabad körülmények között kivitelezni", de a példám mutatja, hogy nem. Sőt, én ezt egyenesen ünnepi lakomának tekintettem, és úgy is fogyasztottuk el az egyik csodálatos tokaji dűlőn. Nézzétek meg, és próbáljátok ki Ti is - és ha tehetitek, akkor a természetben tegyétek mindezt, legalábbis amíg az időjárás kegyes velünk.
Kattints ide és ismerj meg még több hazai úti célt!
A Szabadtűz korábbi epizódja:
A levendula egyáltalán nem a szekrénybe való...hanem például a húsgolyóba!