Tokaji aszús libamell mazsolával és puliszkával - mindezt a szőlőtőkék közt, a szabadban rittyentettem össze

Mondom én, hogy ősszel a legszebb a természet, és ez többszörösen érvényes Tokajra, melyet megfűszerez az aszú és a libalakoma a szabadban - ez Márton-napon kijár nekünk! (x)

Tokajról és környékéről mindig a rendezett és lankás dűlők jutnak elsőre eszembe, melyek az év minden szakában gyönyörűek, de ilyenkor ősszel igazán szépek, köszönhetően a megsárgult szőlőleveleknek.

A környék bővelkedik is gyönyörű helyekben, úgymint Erdőbénye, Tarcal, Mád, Boldogkőváralja, ahol lélegzetelállító a vidék. Hajnalban vagy naplementekor pedig tényleg elmondhatatlanul magával ragadó látványt nyújt ez a táj!No de hogy ne csak a természetről beszéljek, hanem komolyabb dolgokról is:

Libamell sült aszús-mazsolás mártással

nemzetünk egyik büszkesége is itt lelhető fel, a tokaji aszú, mely a világ egyik legegyedibb édes bora- viszont nem én lennék, ha jelen esetben nem valami húsos ételt készítettem volna vele.

A dolgok eléggé adottak, hisz Márton-napi hangulatokban vagyunk, így per pillanat a liba a főszereplője a gasztroszínpadnak...

...na de hogyan csinál az ember libasültet kinn a szabadban?

Hát kérem szépen úgy, ahogy én tettem a videóban, ráadásul megbolondítottam az egészet egy aszús-mazsolás mártással, és rittyentettem mellé egy kis puliszkát, amit ismerhetünk még ganca, vagy kukoricamáléként is.

Oké, jöhetne most az ellenvetés, hogy "de hát ezt lehetetlen szabad körülmények között kivitelezni", de a példám mutatja, hogy nem. Sőt, én ezt egyenesen ünnepi lakomának tekintettem, és úgy is fogyasztottuk el az egyik csodálatos tokaji dűlőn. Nézzétek meg, és próbáljátok ki Ti is - és ha tehetitek, akkor a természetben tegyétek mindezt, legalábbis amíg az időjárás kegyes velünk.

RECEPTÉRT KLIKK IDE

Kattints ide és ismerj meg még több hazai úti célt!

A Szabadtűz korábbi epizódja:

A levendula egyáltalán nem a szekrénybe való...hanem például a húsgolyóba!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...