Tök hülyeség azt hinni, hogy egyedül élni és főzni nem jó - így csináld!

Egyedül élni egyáltalán nem rossz, sőt, én például imádom. Kicsi lakás, saját szabályok, és persze saját konyha saját hűtővel. Legjobb.

El lehet képzelni rosszabbat is, mint azt, hogy a saját ( vagy bérelt) lakásodban élsz, hazaérkezéskor oda dobod a cuccod, ahol éred, akkor takarítasz, amikor kedved van, és azt eszel, azt főzöl, azzal pakolod tele a hűtőt, amit TE SZERETSZ. Nincs kompromisszum, csakis a kedvencek - a pénz az egyetlen, ami limitet szab.

Ezek például olcsók, több adagosak:

Házi csirkemájkrém Ízhuszártól

Egyszerű és olcsó recept, amivel könnyedén kiválthatjuk a bolti, előre csomagolt májkrémeket, és biztosan tudjuk, hogy mi kerül bele. Akár kevés fehérborral és csípős mustárral is ...

Ujjszopogatós csirkeszárnyak

Elképesztően finom aromát ad a szárnyaknak a rengeteg fűszer, olyannyira, hogy még az ujjunkról is lenyalogatjuk majd az odaragadt pácot! Nagyjából mindent egyenlő arányban tettem bele, ...

Csináld okosan, spórolj, és élvezd, hogy egyedül ehetsz!

1. Sose vásárold túl magad a boltban - nagy hiba!

Ez az egyik legnagyobb baki, amit sokszor elkövetek ma is.

  • éhesen eleve ne menj boltba, mert túlvásárolod magad, és vagy rádromlik, vagy egy éjjel alatt hízol 5 kilót
  • 1 ember nem egyenlő 5 ember: hacsak nem akarod napokig ugyanazt enni, ne vásárolj túl sokat egy alapanyagból, mert 6 főt is megetethetsz vele, illetve rádromlik
  • maradj az 1-2 fős adagoknál: pár paradicsom, kevés sajt, kevés felvágott
  • inkább többször menj boltba
  • *sajnos a csoki sokáig eláll
Főzz jót egyszerűen:

Ízes krumplifőzelék

Jönnek a hűvösebb idők. Nyáron elegendő salátát enni a husi mellé, de most egy tál főzelék szívet melengető kiegészítője a mindennapoknak.

2. Főzd a kedvenceidet - megteheted, nincs, aki ellentmondjon!

  • használd ki, hogy nem szól bele senki, mit főzöl - ha a fehérboros tonhal a kedvenced ketchuppal, akár egész héten azt eheted - aboldogsághormon garantált
  • ha a csirke a favorit, süss egy nagyobb adagot, és használd fel kreatívana maradékot: a sültcsirke mehet másnap salátába, húsoslevesbe, hortobágyiba, rakott ételekbe

3. Spájzolj okosan!

Ez is sarkalatos pont, és visszacsatol az 1. ponthoz

  • a tartósalapélelmiszerekbőlmindig tarts otthon - liszt, cukor, olaj, zsemlemorzsa, rizs, alternatív gabonafélék, tojás, alma, krumpli, tésztafélék, konzervek
  • kenyérből simán tarthatsz a mélyhűtődben kisebb darabokat, hogy mindig legyen kéznél friss
  • mirelit zöldség, gyümölcs jó ha van
  • nyers hús is legyen fagyasztva
  • 1-1 adag maradék hús, levesvagy töltött káposzta szintén mehet a jégre - miyen jó lesz elővenni éhesen hétvégén
Egészségesen finomat:

Tavaszi medvehagymás túrókrém

Nagy kedvencem a körözött, de a hagyma miatt mindig csak keveset ehettem belőle. 1-2 éve kóstoltam először a medvehagymát, és örömmel tapasztaltam, hogy nem fáj tőle a hasam. Azóta nem ...

Mozzarellás bulgursaláta

Amikor lehet kapni finom érett paradicsomot és csak egyedül vagyok, gyakran készítem magamnak vacsorára, mert gyorsan megvan, finom, laktató és egészséges. :) Kedvenc nyári vacsorám! Már ...

4. Tudsz egészségesen élni - nem feltétlen drágább vagy nehezebb egyedül

  • fehérkenyér helyett a rostos, rozsos, teljes őrlésű fajtákat vedd
  • zsíros tejföl vagy majonéz helyett mehet a kímélőbb joghurt
  • fehérrizs, krumpli helyett édesburgonya, barnarizs, hajdina, bulgur, kuszkusz stb.
  • szendvicshez, főételhez mindig egyél legalább negyedrész frisszöldséget, salátát
  • teljes kiőrlésű vagy durumtésztát válassz - lassúbb felszívódásúak
  • este inkább zöldségmártogatóst, gyümölcsöt nassolj, ne cukorbombákat
  • mellőzd a gyakoriinstantlevesezést, félkész-készételeket, csak mert olcsóbbak - egy dögös rántotta vagy egy csirkeszárnyas zöldborsóleves pl. nem sokkaldrágább

...ezek is érdekelhetnek!

Ezeket olvastad már?

Tavaszi medvehagymás túrókrém

Mozzarellás bulgursaláta

Egyedényes zöldséges spagetti

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...