Lisztmentes, tojásos „tésztaalappal” készül, de zsemlemorzsa azért kell hozzá. Ha van gluténérzékeny a családban, használj megfelelő alapanyagokat hozzá! Só és bors mellett paprikát szórhatsz még a tojásra, akkor nem sárga, hanem piros lesz a tojástekercsed.
Vigyázzunk, a tojást ne süssük túl, mert kiszárad, és nem tudjuk majd feltekerni!
A sütőpapírt érdemes egy kis olajjal vagy vajjal bekenni, így könnyebb lesz lehúzni a tojást róla. Kisadagban serpenyőben is készíthetjük az alapot, ha láttatok már sushi tetején japán omlettet, akkor tudjátok, milyen jól néz ki a mini tojástekercs.
A töltelékbe maradék krumplipüré vagy zöldségkrém is kerülhet, de elsőre érdemes a krémes burgonyával próbálkozni. Nagyon tápláló és teljes ízérzést ad, ugyanakkor, ha mégis számítanak a kalóriák, egy sima sovány vaj- vagy sajtkrémmel is nekimehetünk, ezen is elfér a sajtos-sonkás réteg. Imádni való a tojástekercs vágáskor a sok nyúlós sajt és a roppanós tetejű tészta.
Ennél egyszerűbben még biztos nem készítettél sem édes, sem sós verzióban tekercset!
Keverés, öntés, sütés, és már kész is a tésztakéreg. A töltelék összeállításához sem szükséges segítség, maximum, ha krumplinyomóval dolgozol, akkor egy jó erős férfikéz elkel a konyhában. Kívül rusztikus, ropis, belül krémes, többet nem is áradozok, készítsd el, és meglátod!
Recept és fotók: Bagdi Gréta
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több különleges receptcsoda itt: