Tojástekercs húsvétra – vajon mitől olyan krémes a sajtos-sonkás roló?

Pillanatok alatt összedobható „tésztájú” tekercs, mindened van hozzá otthon, próbáld ki húsvétkor, vagy a nap akármelyik pontján!

Lisztmentes, tojásos „tésztaalappal” készül, de zsemlemorzsa azért kell hozzá. Ha van gluténérzékeny a családban, használj megfelelő alapanyagokat hozzá! Só és bors mellett paprikát szórhatsz még a tojásra, akkor nem sárga, hanem piros lesz a tojástekercsed.

Vigyázzunk, a tojást ne süssük túl, mert kiszárad, és nem tudjuk majd feltekerni!

A sütőpapírt érdemes egy kis olajjal vagy vajjal bekenni, így könnyebb lesz lehúzni a tojást róla. Kisadagban serpenyőben is készíthetjük az alapot, ha láttatok már sushi tetején japán omlettet, akkor tudjátok, milyen jól néz ki a mini tojástekercs.

A töltelékbe maradék krumplipüré vagy zöldségkrém is kerülhet, de elsőre érdemes a krémes burgonyával próbálkozni. Nagyon tápláló és teljes ízérzést ad, ugyanakkor, ha mégis számítanak a kalóriák, egy sima sovány vaj- vagy sajtkrémmel is nekimehetünk, ezen is elfér a sajtos-sonkás réteg. Imádni való a tojástekercs vágáskor a sok nyúlós sajt és a roppanós tetejű tészta.

Ennél egyszerűbben még biztos nem készítettél sem édes, sem sós verzióban tekercset!

Keverés, öntés, sütés, és már kész is a tésztakéreg. A töltelék összeállításához sem szükséges segítség, maximum, ha krumplinyomóval dolgozol, akkor egy jó erős férfikéz elkel a konyhában. Kívül rusztikus, ropis, belül krémes, többet nem is áradozok, készítsd el, és meglátod!

Recept és fotók: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több különleges receptcsoda itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...