Ördögien jó salátát készítettünk csípős töltött tojásokból

Töltött tojás gyakran készül húsvétra, ráadásul nem csak kis hazánkban: a tengerentúlon az amerikaiak is előszeretettel készítenek ilyesmit, némileg más ízesítéssel. Az ördögien csípős deviled eggből most salátát alkottunk, kérdés, hogy bele mertek-e tunkolni...

Ne szörnyűlködjön senki, nem csak úgy szórakozásból neveztük el ördöginek ezt a tojássalátát. A névadásnak egészen konkrét oka volt – az USA-ban népszerű töltött tojásokra használt deviled egg (tükörfordításban megördögözött tojások) angol kifejezés volt az ötletgazda. A koncepció biztos mindenkinek ismerős: kikapart, majd a fehérjébe habzsákkal visszatöltött krémes sárgája, ami az amerikai receptben gyakran kap csípős ízesítést. Ez a tüzesség is utal a tojások ördögi jellegére.

A klasszikus előételből most saláta született: az ízek megmaradtak, csupán a külső változott meg, ráadásul még az elkészítés is egyszerűbb, hisz habzsákkal sem kell bajlódnunk.

Nézd meg galériánkban, hogyan készül a deviled egg saláta!

A deviled egg saláta teljes receptjét mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További ízes receptek várnak itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...